Panering utan mjöl

Mjöl hör inte hemma i en hälsosam kost eftersom kroppen inte har någon funktion för att hantera mjöl.

I den takt evolutionen har förändrat våra kroppar kommer det ta ca 50.000 år innan vi eventuellt, kanske, genetiskt har anpassat oss till att klara av mjöl utan att vi mår dåligt av det.

 

Vill man panera får man välja annat som är bättre.

Sesamfrön, parmesanost eller Pofiber är mina favoriter. Pofiber har en "mjöl-funktion" men görs av fibrer från potatis, innehåller få kolhydrater och är användbart till bröd, pannkakor, i köttfärssmet eller som panering. Man hittar Pofiber bland glutenfria varorna i mataffären.

 

Här serverades torskfilé panerat i ägg och pofiber tillsammans med en skagenröra och lite grönsaker. Gott!

Etiketter: fisk skaldjur

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Irre » Håll ut för din rätt! :  ”Hej! Du har skrivit jättebra! . Nästa är väl att han ska ha rätt på om ledamöter..”

  • Gunilla » Övertygelse!:  ”Jag som har jobbat på covidavdelning, har inte vaccinerat mej. Tycker att detta..”

  • Lena » Håll ut för din rätt! :  ”Jättebra skrivet, på en alldeles lämplig nivå och med utmärkta argument. Tack fö..”

  • Eva Hazard » Håll ut för din rätt! :  ”Bra! Helt hemskt galet överallt nuförtiden ”

  • Catarina » Håll ut för din rätt! :  ”Så bra skrivet! Håller helt med dig. Detta håller på att gå helt överstyr.”

  • anna-lena valler » Håll ut för din rätt! :  ”Heja dig”

  • Lena » Övertygelse!:  ”Jag har inte vaccinerat mig eftersom jag misstänker att det är stor risk för mig..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln