Panering utan mjöl

Mjöl hör inte hemma i en hälsosam kost eftersom kroppen inte har någon funktion för att hantera mjöl.

I den takt evolutionen har förändrat våra kroppar kommer det ta ca 50.000 år innan vi eventuellt, kanske, genetiskt har anpassat oss till att klara av mjöl utan att vi mår dåligt av det.

 

Vill man panera får man välja annat som är bättre.

Sesamfrön, parmesanost eller Pofiber är mina favoriter. Pofiber har en "mjöl-funktion" men görs av fibrer från potatis, innehåller få kolhydrater och är användbart till bröd, pannkakor, i köttfärssmet eller som panering. Man hittar Pofiber bland glutenfria varorna i mataffären.

 

Här serverades torskfilé panerat i ägg och pofiber tillsammans med en skagenröra och lite grönsaker. Gott!

Etiketter: fisk skaldjur

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

  • Cavewoman » Middag :  ”Ja nu ser jag att proteinet saknas, spännande håll oss gärna uppdaterade om de..”

  • Cavewoman » Middag :  ”ALP ser precis ut som Paleo, eller vad är det för skillnad? Åt Paleo ett tag, fö..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln