Panering utan mjöl

Mjöl hör inte hemma i en hälsosam kost eftersom kroppen inte har någon funktion för att hantera mjöl.

I den takt evolutionen har förändrat våra kroppar kommer det ta ca 50.000 år innan vi eventuellt, kanske, genetiskt har anpassat oss till att klara av mjöl utan att vi mår dåligt av det.

 

Vill man panera får man välja annat som är bättre.

Sesamfrön, parmesanost eller Pofiber är mina favoriter. Pofiber har en "mjöl-funktion" men görs av fibrer från potatis, innehåller få kolhydrater och är användbart till bröd, pannkakor, i köttfärssmet eller som panering. Man hittar Pofiber bland glutenfria varorna i mataffären.

 

Här serverades torskfilé panerat i ägg och pofiber tillsammans med en skagenröra och lite grönsaker. Gott!

Etiketter: fisk skaldjur

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Malmström » Livets lärdomar :  ”Jag förstår ditt tänk, började inte ta vaccin mot säsongsinfluensa förrän jag fy..”

  • Tea » Jag är trögfattad...?:  ”Bra skrivet! Litar på mitt immunförsvar. Hade rödahund 1980, tog därför aldrig v..”

  • Eva » Gör det bara!:  ”Träna med SVT funkade också :). Kanske inte log så mycket bara..........”

  • Lotta » Jag är trögfattad...?:  ”Jag är precis lika trögfattad som du en sjukdom som är så dödlig att jag måste ..”

  • Catarina Sörensen » Jag är trögfattad...?:  ”Tillägg till min förra kommentar: Du är verkligen INTE trögfattad! :-)”

  • Weronika » Jag är trögfattad...?:  ”Exakt så! ”

  • Christina Persson » Jag är trögfattad...?:  ”Suveränt skrivet!!! Tack för det!!! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln