Panering utan mjöl

Mjöl hör inte hemma i en hälsosam kost eftersom kroppen inte har någon funktion för att hantera mjöl.

I den takt evolutionen har förändrat våra kroppar kommer det ta ca 50.000 år innan vi eventuellt, kanske, genetiskt har anpassat oss till att klara av mjöl utan att vi mår dåligt av det.

 

Vill man panera får man välja annat som är bättre.

Sesamfrön, parmesanost eller Pofiber är mina favoriter. Pofiber har en "mjöl-funktion" men görs av fibrer från potatis, innehåller få kolhydrater och är användbart till bröd, pannkakor, i köttfärssmet eller som panering. Man hittar Pofiber bland glutenfria varorna i mataffären.

 

Här serverades torskfilé panerat i ägg och pofiber tillsammans med en skagenröra och lite grönsaker. Gott!

Etiketter: fisk skaldjur

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln