Panering utan mjöl

Mjöl hör inte hemma i en hälsosam kost eftersom kroppen inte har någon funktion för att hantera mjöl.

I den takt evolutionen har förändrat våra kroppar kommer det ta ca 50.000 år innan vi eventuellt, kanske, genetiskt har anpassat oss till att klara av mjöl utan att vi mår dåligt av det.

 

Vill man panera får man välja annat som är bättre.

Sesamfrön, parmesanost eller Pofiber är mina favoriter. Pofiber har en "mjöl-funktion" men görs av fibrer från potatis, innehåller få kolhydrater och är användbart till bröd, pannkakor, i köttfärssmet eller som panering. Man hittar Pofiber bland glutenfria varorna i mataffären.

 

Här serverades torskfilé panerat i ägg och pofiber tillsammans med en skagenröra och lite grönsaker. Gott!

Etiketter: fisk skaldjur

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Helena » Trygghet!:  ”Gillar den också, min yngsta är konfirmerad där, Midnattsmässa under påsktid. Ha..”

  • Helena » 6 månader sedan otrohet:  ”Hej Veronica Har följt dig av och till under många år. Tack för all inspiration ..”

  • Johannes » Ett liv i kaos - bakom bilderna:  ”Vilket sjukt sätt.. Har du märkt dessa tendenser tidigare? Det är så otroligt em..”

  • Anonym » Ett liv i kaos - bakom bilderna:  ”Men hjälp! Stackars dig! Denna man är ju empatistörd eller gränsar till psykopat..”

  • Lena » 6 månader sedan otrohet:  ”Jag har inte varit med om något som är i närheten av det du gjort. Men jag tror ..”

  • Kajsa S » 6 månader sedan otrohet:  ”Kram!”

  • Pernilla » 6 månader sedan otrohet:  ”Kära, kära du. Jag sladdade in här lite på det berömda bananskalet Jag kunde in..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln