Fiffig mat

Den här maträtten är fantastiskt god!

Men det bästa är egentligen att den nästan är gratis, och att man själv samlar maten medans man rensar ogräs.

Nässlor.

Vi har hur mycket som helst på landet och det är ju rätt jobbigt och kräver en del jobb att få bort. När man vet att man samtidigt kan få jättegod och jättebillig mat samtidigt som man rensar ogräs känns det lite lättare...

Ja, och sen är ju nässlor otroligt nyttigt också!

 

Nässlan innehåller massor av C-vitamin, vitamin A, Folsyra mm, mm.

Nässlor är inflammationshämmande och också bra för blodet och vid förstoppning. Nässlor kan även vara bra vid reumatism och eksem och är bra för magen och tarmarna.

Och det här plockar man själv i naturen-Perfekt!

 

Nässelsoppa
Recept 3-4 personer

3-4 dl späda nässlor
1/2 gul lök
Ca 8 dl nässelspad
2 dl vispgrädde
4 msk smör
2 st grönsaksbuljongtärningar/2 msk
buljong

Lite peppar och salt
Serveras med hårdkokt ägg


Skölj nässlorna noga i kallt vatten och koka dem sedan 5 minuter i lättsaltat
vatten.
Fräs under tiden hackad lök i smöret.
Ta upp nässlorna med en hålslev och lägg tillsammans med löken. Slå på ca 5 dl
spad från nässelkoket, häll i buljongtärningarna och låt koka upp.
Mixa därefefter soppan slät, sätt tillbaka på spisen och tillsätt grädde, och
ca 3 dl spad till.
Koka upp och servera

Etiketter: soppa

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln