Ugnsgratinerad köttfärsomelett

Enkel och god vardagsmat som alla gillar.

Det är nyckeln till att hitta en fungerande livsstil med sin kost.

 

Här är en god och enkel maträtt som kan varieras och som jag tror att de flesta kan tycka om, stora som små, kräsna som allätare...

 

Receptet kanske ser långt ut men det är gjort av sånt som "alltid finns hemma" och går fort att laga.

 

Köttfärsomelett

Recept 4 personer

 

Botten

4 ägg

1 dl vispgrädde

Salt/peppar

 

Vispa ihop och häll i en smord ugnsform. Gratinera i ugn på 200 grader i 10 minuter.

 

Köttfärsfyllning

 

400 gram nötfärs

1 gul lök

1-2 vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

1 msk chilisås

2 tsk timjan

Salt/peppar

2 stycken skivade tomater

 

Hacka lök och vitlök och bryn i smör. Tillsätt köttfärsen. Bryn den färdig och krydda med tomatpuré, chilisås, timjan, salt och peppar.

Häll köttfärsen över omeletten och bred tomaterna över.

Gratinering

2 dl riven ost (jag gillar lagrad ost, t ex Västerbotten)

1/2 dl creme fraiche

2 dl vispgrädde

 

Vispa ihop och häll på köttfärs och tomater. In i ugn på 225 grader ca 10 minuter.

 

Det blev väldigt god smak med den lagrade osten, omeletten blev fluffig och fin och köttfärsen lagom smaksatt.

Om man istället vill krydda med en påse tacokrydda tror jag också blir utmärkt gott.

 

Och som sagt, alla gillar... Jerry slickade ur bunken med ost/gräddblandningen och nej, självklart får han inte hoppa upp på köksbänken och göra så här...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln