Vegetarisk LCHF

Många pratar om LCHF som en "kött-diet" men det är inte så jag ser det.

 

Vi som äter lågkolhydratkost byter ut kolhydrater mot naturligt fett. Inte äter en biff eller två extra... Det tycker jag är "rätta sättet" att definiera LCHF/Lågkolhydratkost.

Ibland får jag dock känslan av att jag äter mer kött än förut men det tror jag beror på att man (jag...) förut var mycket av en kolhydratstyp, dvs jag föredrog spaghetti & köttfärssås framför köttfärssås och spaghetti, och det var alltid pastan jag ville äta mer av...

Nu när man äter kött utan tillbehör av snabba kolhydrater så blir därför känslan av att man äter större mängd med kött eftersom det är en större del av måltiden. Om ni förstår hur jag tänker...

 

Idag ville jag bara ha grönsaker men ändå något varmt.

Blev inspirerad av Birgitta Höglunds fina recept och gjorde en liten egen variant av det som fanns hemma, och eftersom jag inte själv är någon "dill-fantast" blev det basilika i som bas, och sen tillsattes lite dill. Tycker också att lite cayennepeppar gav ett bra "sting".

Vi blev jättemätta och lite förvånade att det var så mättande! Men riktigt gott och enkelt!

 

Zuccinibiffar med Valnötsröra

Recept 4 personer

 

1 1/2 riven zuccini

1/2 paket grovriven halloumi

4-5 äggulor

1 msk havssalt

vit/svartpeppar

1 krm cayennepeppar

2 msk färsk (fryst) basilika

1 msk dill 

 

Blanda allt, pressa ur vätskan och forma till små biffar som steks i smör.

 

Valnötsröra

Recept 4 personer

 

1/2 paket philadelpiaost

2 dl Turkisk mezeyoghurt

1 1/2 dl grovt hackade valnötter

1 msk olivolja

Salt/vitpeppar

 

Rör ihop osten och yoghurten och tillsätt olja och valnötter. Smaka av med salt och peppar.

 

Jag var sugen på mycket grönsaker och färg, så det blev avokado och paprika som tillbehör. En vanlig sallad skulle passa bra också.

Etiketter: grönsaker snabbt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln