Fibrer, fullkorn och kolesterol

Fibrer och fullkorn...

Länge, länge har vi blivit informerade om att vi ska äta mycket av det. Och har vi problem med magen ska vi äta ännu mer. Barn ska äta fullkornsvälling och vi kan till och med köpa keso med "extra fibrer".

 

Nu har SvD granskat det här i en artikelserie. Jättebra! Kanske kan hjälpa många fler att bli av med sina magproblem istället för att göra dem värre.

Många har försökt allt. Plockat bort lök, kött, laktos (endast 2-3% av oss i Sverige är laktosintoleranta men många många fler köper laktosfria produkter i tron att laktosen är problemen).

Barnen har massor av problem med magen och det är "helt normalt" för det har ju så många...

Mjuka och vattenlösliga fibrer är det som passar våra magar. Grönsaker, kanske någon frukt, Phylliumfrön...

 

Läs artikeln i SvD HÄR:

Kolesterol och hälsa är ett annat kärt ämne.

Att fett ger oss högt kolesterol och att vi dör av högt kolesterol är en riktigt seglivad "sanning".

 

Kolesterol är ett naturligt ämne i kroppen. Vi dör utan det. Kolesterol produceras i levern och vi kan endast påverka en liten, liten del via kosten.

Fett höjer främst det goda kolesterolet, HDL.

Naturlig mat ger inte onaturlig ohälsa...

 

Läs hela artikeln i DN HÄR:

Etiketter: diverse kost artiklar

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln