Drunknar i GODIS!

Förra året spenderades påsken och veckorna innan påsk i Sydafrika, vilket innebar att jag inte behövde se ett enda påskägg.

 

I år tillbringas påsken och veckan efter påsk i Spanien vilket innebär att jag får se hur mycket påskägg som helst och kopiösa mängder godis överallt. Vart jag än vänder mig på jobbet finns det godis.

 

Och jag kan ärligt säja att godis verkligen har varit min stora last. Länge. Nu passerar jag alltid godishyllorna i affären utan sug men så har det inte alltid varit, långt ifrån.

Jag har stått i en kassakö och stirrat på "Tre för 10" eller "Tre för 15" som jag vet att jag verkligen inte borde köpa men ändå har köpt... Jag har plockat "bara några" smågodis på väg mot kassan. Jag har tänkt "bara idag...". Jag har "unnat mig...". Jag har suttit hemma i soffan klockan 20.00 och vetat att jag "inte borde" men ändå kilat till Konsum och köpt en dajm innan stängningsdags. Jag har aldrig någonsin sparat godis eller glömt bort godis hemma i skafferiet.

När vi åkte ut på semester till en "öde ö" hade vi (jag och några kompisar) med oss kopiöst med godis (och cigaretter, det var på den tiden...) för TÄNK OM DET TOG SLUT OCH MAN INTE KUNDE KÖPA NYTT NÅGONSTANS?!?!!?

 

Jag kan säja att frestelsen i att nu omges av godis "hela dagarna" blir ganska stor. Oväntat stor faktiskt...

Det är som om man skulle sprida ut massor av glas med vin, öl och sprit runt hela kontoret för en alkoholist... Väldigt lätt att bli frestad av "bara en" när det är så otroligt lättillgängligt...

 

Jag kommer inte att äta "bara en för att det är påsk" eftersom jag inte orkar vara sugen mer och eftersom jag inte vill leva i ett sötsug. Ens i några timmar.

Och jag tror verkligen att man tjänar på att undvika sin "största last", alltid.

För en del är det inte godiset utan brödet. Eller småkakorna. Eller pastan. För mig är det godis. (Och pasta, där är jag också försiktig och har inte ätit en enda pasta på 19 månader).

Varenda smågodis jag ser i påskäggen runt omkring mig  kan min hjärna smaken på och jag blir nästan yr av att "tänka alla smaker".

 

Mitt tips till mig själv och andra i de här "sug-lägena" är att styra om fokus till något helt annat och äta allt man vill och orkar av det.

I mitt fall t ex ost. Jag "får" nu äta "hur mycket ost jag vill" tills jag åker och slipper se påskäggen mer... För ost kan jag hantera och jag överäter inte ost och jag blir inte "besatt av ost" (även om det kanske kan verka så ibland, haha!). Men istället för att tänka "jag får inte...(t ex äta godis" så gillar min hjärna att tänka "jag får...(t ex äta ost).

 

Ni andra godis-diggare och fd godis-diggare där ute, jag håller verkligen tummarna att ni tar er igenom påsken utan att drunkna i godis!

 

Visste ni 20% av allt smågodis som säljs per år säljs under påsk? Så det är inte inbillning att jag ser godis överallt. Men jag ställer inte upp längre.

Sorry Karamellkungen, Malacco och ni andra, men ni har redan fått tillräckligt med pengar från mig, det är slut nu!

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln