Biffen fixad!

Fetaostbiffar är perfekt mat. Gott och enkelt och gör många när du ändå håller på. Gott som middag, gott att skiva och äta några skivor till mellanmål eller till frukost. Bra att ha i frysen.

 

Här är mitt enkla basrecept som kan varieras på många sätt:

 

Fetaostbiffar

Recept 4 personer

 

600 g nöt eller blandfärs

1/2 dl vispgrädde

1/2 riven gul eller röd lök

1 msk fiberhusk

Ett paket fetaost av god sort

Kryddor: Färsk (fryst ett tag till) basilika, Timjan, grillsalt, svart/vitpeppar, salt

 

Blanda grädde med fiberhusk och lök och låt stå i 5 minuter. Häll i färsen och krydda rejält. Dela Fetaosten i bitar och forma biffarna runt om osten. Stek i smör.

 

Här serverat med gräddstuvad vitkål, en annan favorit.

Etiketter: köttfärs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Effie » RÖR på dig och bli smal ?:  ”Jag deltog i en viktstudie i höstas. Skulle bära en viktväst (den vägde några ki..”

  • Kristina » RÖR på dig och bli smal ?:  ”Där satte du huvudet på spiken. ”

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln