Biffen fixad!

Fetaostbiffar är perfekt mat. Gott och enkelt och gör många när du ändå håller på. Gott som middag, gott att skiva och äta några skivor till mellanmål eller till frukost. Bra att ha i frysen.

 

Här är mitt enkla basrecept som kan varieras på många sätt:

 

Fetaostbiffar

Recept 4 personer

 

600 g nöt eller blandfärs

1/2 dl vispgrädde

1/2 riven gul eller röd lök

1 msk fiberhusk

Ett paket fetaost av god sort

Kryddor: Färsk (fryst ett tag till) basilika, Timjan, grillsalt, svart/vitpeppar, salt

 

Blanda grädde med fiberhusk och lök och låt stå i 5 minuter. Häll i färsen och krydda rejält. Dela Fetaosten i bitar och forma biffarna runt om osten. Stek i smör.

 

Här serverat med gräddstuvad vitkål, en annan favorit.

Etiketter: köttfärs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Irre » Håll ut för din rätt! :  ”Hej! Du har skrivit jättebra! . Nästa är väl att han ska ha rätt på om ledamöter..”

  • Gunilla » Övertygelse!:  ”Jag som har jobbat på covidavdelning, har inte vaccinerat mej. Tycker att detta..”

  • Lena » Håll ut för din rätt! :  ”Jättebra skrivet, på en alldeles lämplig nivå och med utmärkta argument. Tack fö..”

  • Eva Hazard » Håll ut för din rätt! :  ”Bra! Helt hemskt galet överallt nuförtiden ”

  • Catarina » Håll ut för din rätt! :  ”Så bra skrivet! Håller helt med dig. Detta håller på att gå helt överstyr.”

  • anna-lena valler » Håll ut för din rätt! :  ”Heja dig”

  • Lena » Övertygelse!:  ”Jag har inte vaccinerat mig eftersom jag misstänker att det är stor risk för mig..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln