Såsen gör maträtten

En riktigt god sås lyfter verkligen övriga råvaror i en maträtt.

 

Om övriga råvaror också är bra kan det bli väldigt lyckat:-) Här är ett sånt exempel för oss som bara älskar gorgonzola...

Pasta med gorgonzolasås var en riktig favoriträtt "förr i tiden". Minns hur däckad och trött jag blev efter sådan mat, av maten nedan blir man mätt och pigg, så mycket bättre!

 

Dessutom en riktig snabbrätt, färdig på 10 minuter-perfekt! 

 

Laxfile med gorgonzolasås

Recept 4 personer

 

4 laxfileer

2 msk smör

Salt/vitpeppar

 

1 1/2 dl vispgrädde

1 1/2 dl creme fraiche

Ca 70 gram gorgonzola

3 msk vitt torrt vin

Salt/vitpeppar och en uns cayennepeppar

 

Stek laxen i smöret och krydda.

 

Vispa ihop creme fraiche och grädde tills det kokar. Smula ner osten i bitar. Tillsätt vin och kryddor och låt sjuda ca 7 minuter så att såsen blir krämig.

 

Servera med nykokta sockerärter.

Etiketter: ost fisk snabbt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln