Såsen gör maträtten

En riktigt god sås lyfter verkligen övriga råvaror i en maträtt.

 

Om övriga råvaror också är bra kan det bli väldigt lyckat:-) Här är ett sånt exempel för oss som bara älskar gorgonzola...

Pasta med gorgonzolasås var en riktig favoriträtt "förr i tiden". Minns hur däckad och trött jag blev efter sådan mat, av maten nedan blir man mätt och pigg, så mycket bättre!

 

Dessutom en riktig snabbrätt, färdig på 10 minuter-perfekt! 

 

Laxfile med gorgonzolasås

Recept 4 personer

 

4 laxfileer

2 msk smör

Salt/vitpeppar

 

1 1/2 dl vispgrädde

1 1/2 dl creme fraiche

Ca 70 gram gorgonzola

3 msk vitt torrt vin

Salt/vitpeppar och en uns cayennepeppar

 

Stek laxen i smöret och krydda.

 

Vispa ihop creme fraiche och grädde tills det kokar. Smula ner osten i bitar. Tillsätt vin och kryddor och låt sjuda ca 7 minuter så att såsen blir krämig.

 

Servera med nykokta sockerärter.

Etiketter: ost fisk snabbt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln