Såsen gör maträtten

En riktigt god sås lyfter verkligen övriga råvaror i en maträtt.

 

Om övriga råvaror också är bra kan det bli väldigt lyckat:-) Här är ett sånt exempel för oss som bara älskar gorgonzola...

Pasta med gorgonzolasås var en riktig favoriträtt "förr i tiden". Minns hur däckad och trött jag blev efter sådan mat, av maten nedan blir man mätt och pigg, så mycket bättre!

 

Dessutom en riktig snabbrätt, färdig på 10 minuter-perfekt! 

 

Laxfile med gorgonzolasås

Recept 4 personer

 

4 laxfileer

2 msk smör

Salt/vitpeppar

 

1 1/2 dl vispgrädde

1 1/2 dl creme fraiche

Ca 70 gram gorgonzola

3 msk vitt torrt vin

Salt/vitpeppar och en uns cayennepeppar

 

Stek laxen i smöret och krydda.

 

Vispa ihop creme fraiche och grädde tills det kokar. Smula ner osten i bitar. Tillsätt vin och kryddor och låt sjuda ca 7 minuter så att såsen blir krämig.

 

Servera med nykokta sockerärter.

Etiketter: ost fisk snabbt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln