Alkohol och LCHF

Aktuell fråga inför helgen:-)?

 

En del kan uppleva att de "tar bort så mycket" när de går över till en LCHF-kost och att säja att man också ska ta bort alkolholen blir liksom en sak för mycket. Därför är det bra att man inte behöver göra det! I de flesta fall...

 

Öl går bort. "Alla" vet att man blir tjock av öl, och ändå är öl fettsnålt...

Hm, den tanken kanske man ska ta vidare:-)... Öl är flytande bröd fast värre och innehåller massor av kolhydrater.

 

En jättebra fråga jag fått: "Vindruvor går ju helt bort enligt LCHF och hur kan vin, som ju är gjort på vindruvor, vara okej?"

 

Svaret är att ju vindruvan innehåller främst glukos och fruktos, men dessa sockerarter försvinner i stort sett vid jäsningen. Glukosen förbrukas snabbare än fruktos vid alkoholjäsning, så söta viner innehåller oftast en hög andel fruktos, som också har en mer intensiv söt smak än glukos. En viss mängd sackaros kan också finnas i mousserande viner. Den sackaros som tillsätts vid chaptalisering (processen där man tillsätter socker till vinet) brukar däremot omvandlas till alkohol och ej finnas kvar i det färdiga vinet.

 

Ett rött-vin-tips till helgen är Bin 555. Ett jättegott vin till ett rimligt pris som alla brukar gilla.

 

Vill man ha ett gott budget-vin rekommenderar jag det Claude Val, finns både som rött och vitt. Och rosé, men det har jag inte testat.

 

Hos Kostdoktorn hittar ni massor av mer bra-att-ha-info kring alkohol och LCHF.

Ha en härlig fredag!

Etiketter: diverse kost vin

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln