LCHF på ett varierat sätt

Äta "balanserat" och "varierat", de uttrycken har man ju hört... Brukar ofta betyda att "äta lite av allt" för oj vad hemskt att utesluta saker från sin kost... Eller?

 

Jag äter mycket mer varierat och balanserat än jag gjort på länge. Mycket bär, mycket fett, mycket grönsaker, och kött med bra kvalitet.

 

Här är lite Thai-variation eftersom LCHF inte bara är kött och smör..

Jag älskar Thaimat! 

För två år sedan lite drygt gick jag matlagningskurs på Koh Lanta och det var fantasiskt kul! Det blev såååå gott!

Och att laga mat utomhus är ju helt underbart.

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Lärde mig bland annat att göra egen currypasta. Men många ingredienser krävs och mycket "mortlande" och det finns ju färdig currypasta att köpa.

Jag rekommenderar de från "asiat-butikerna", t ex Ica:s currypasta tycker jag är lite för mesig...

 

Ett annat "måste" i en god curry är ju de här "Kaffir lime leaves". Vad heter de på svenska? Jag vet inte... Men torkade blad som ger god smak. Ätes eller petas bort men har en funktion i maträtten.

Panengcurry med lax och räkor

Recept 4 personer

 

3 msk kokosfett med smak

2 burkar kokosgrädde 17-22%

5 cm strimlad purjolök

1 påse laxkuber i bitar (köpte färdig, annars ca 3 fileer lax)

ca 250 g räkor

1-2 msk currypasta (smaka av!)

1/2 pressad lime

1 msk fisksås

 

 

Fräs purjolök i 2 msk kokosfett. Tillsätt currypastan och kokosgrädden. Koka upp. Tillsätt laxbitarna och låt dem koka ca 10 minuter. Pressa i lime och häll i fisksås.

Rör ner 1 msk kokosfett och räkorna och servera.

 

En god maträtt med sting och massor av nyttiga fetter!

Etiketter: fisk thai

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln