Choklad och annat...

LCHF och choklad, hör det ihop?

 
För mig finns det plats för choklad i kosthållningen.
Om jag får tag i en choklad som jag kan äta 4-5 bitar av utan att bli nöjd vet jag att det inte är en choklad för mig... En del är så sockerkänsliga att de inte kan äta ens mörk choklad. Och en del är inte ett dugg sockerkänsliga men äter ändå LCHF-kost.
Bara att gratulera och då finns ett större utrymme för undantag i kostplanen.
 
Vi får inte glömma bort att hitta vårt eget sätt att äta, och inte lyssna på andra för mycket. Säjer jag som är kostrådgivare, hahaha!
Men det jag menar och vill förmedla är att vi trots allt känner våra egna kroppar bäst och måste försöka lyssna på dem, istället för att "kopiera" någon annans livsstil.
Som jag ser det finns det ingen anledning att undvika t ex mörk choklad eller rotfrukter om det är något som kan ätas utan problem. Eller frukt.
Fruktos i större mängder är inte bra för kroppen (och ombildas enkelt till fett och stimulerar också olika aptithormon och är därför en dålig idé att äta för mycket av om man vill viktminska) och frukt är ingen vitaminbomb, men det är ju gott!
Såklart ska människor som kan äta frukt och vill äta frukt göra det.
Mat ska inte vara massa "förbud", mat ska vara glädje.
 
Själv blir jag glad av choklad. Om den inte ökar på något sötsug, för då blir det bara jobbigt. Jag hittar min nivå genom att testa olika chokladsorter.
Jag blir också glad av att äta en god apelsin ibland. Nu börjar säsongen med bästa apelsinerna ta slut och då blir jag glad av fina goda tomater istället. Och i sommar blir jag jätteglad (och här pratar vi lite fööööör glad men "som tur är" begränsar ju själva säsongen denna glädje..) över jordgubbar!
Och färska hallon såklart...
Vad blir ni glada av och ryms t ex choklad i eran kosthållning?

 

Etiketter: choklad diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Helena » Trygghet!:  ”Gillar den också, min yngsta är konfirmerad där, Midnattsmässa under påsktid. Ha..”

  • Helena » 6 månader sedan otrohet:  ”Hej Veronica Har följt dig av och till under många år. Tack för all inspiration ..”

  • Johannes » Ett liv i kaos - bakom bilderna:  ”Vilket sjukt sätt.. Har du märkt dessa tendenser tidigare? Det är så otroligt em..”

  • Anonym » Ett liv i kaos - bakom bilderna:  ”Men hjälp! Stackars dig! Denna man är ju empatistörd eller gränsar till psykopat..”

  • Lena » 6 månader sedan otrohet:  ”Jag har inte varit med om något som är i närheten av det du gjort. Men jag tror ..”

  • Kajsa S » 6 månader sedan otrohet:  ”Kram!”

  • Pernilla » 6 månader sedan otrohet:  ”Kära, kära du. Jag sladdade in här lite på det berömda bananskalet Jag kunde in..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln