Ädelost och kyckling

Min kyl svämmar över av ost... Det finns philadelpiaost, lagrad prästost, brieost, fetaost, halloumi och sen några sorters ädelost också... Det vara "3 för..." något pris när jag var i affären och då tänkte jag att "Ja, det går ju åt"...

 

Kyckling och ädelost blir ofta väldigt bra tillsammans. Färsk kyckling blev det här, den är ju så mycket godare än fryst. Och dyrare. Men det är ju helg:-)!

Ädelostfylld kyckling

Recept 4 personer

 

4 färska kycklingfiléer

1 bit Kvibile ädelost

4 dl vispgrädde

1 msk kycklingfond

Salt/peppar

 

Skär skåror i kycklingfilén och tryck ner en skiva ädelost i varje skåra. Spar ca 1/3-del av osten. Sätt igen kycklingen med tandpetare och bryn i smör så det blir fin färg på båda sidor.

Lägg upp i en ugnsform.

Vispa grädden tillsammans med resten av osten, kryddor och fond. Häll på kycklingen och gör klart i ugnen ca 15 minuter på 200 grader.

 

Servera med en fin sallad eller varför inte färsk kokt Sparris?

 

Och sen, tips från Eva-Carina i Kostvägens Facebook-grupp, så kan man ju t ex variera med spenat eller rosépeppar på kycklingen...

Etiketter: ost kyckling

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln