Ädelost och kyckling

Min kyl svämmar över av ost... Det finns philadelpiaost, lagrad prästost, brieost, fetaost, halloumi och sen några sorters ädelost också... Det vara "3 för..." något pris när jag var i affären och då tänkte jag att "Ja, det går ju åt"...

 

Kyckling och ädelost blir ofta väldigt bra tillsammans. Färsk kyckling blev det här, den är ju så mycket godare än fryst. Och dyrare. Men det är ju helg:-)!

Ädelostfylld kyckling

Recept 4 personer

 

4 färska kycklingfiléer

1 bit Kvibile ädelost

4 dl vispgrädde

1 msk kycklingfond

Salt/peppar

 

Skär skåror i kycklingfilén och tryck ner en skiva ädelost i varje skåra. Spar ca 1/3-del av osten. Sätt igen kycklingen med tandpetare och bryn i smör så det blir fin färg på båda sidor.

Lägg upp i en ugnsform.

Vispa grädden tillsammans med resten av osten, kryddor och fond. Häll på kycklingen och gör klart i ugnen ca 15 minuter på 200 grader.

 

Servera med en fin sallad eller varför inte färsk kokt Sparris?

 

Och sen, tips från Eva-Carina i Kostvägens Facebook-grupp, så kan man ju t ex variera med spenat eller rosépeppar på kycklingen...

Etiketter: ost kyckling

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena » Håll ut för din rätt! :  ”Jättebra skrivet, på en alldeles lämplig nivå och med utmärkta argument. Tack fö..”

  • Eva Hazard » Håll ut för din rätt! :  ”Bra! Helt hemskt galet överallt nuförtiden ”

  • Catarina » Håll ut för din rätt! :  ”Så bra skrivet! Håller helt med dig. Detta håller på att gå helt överstyr.”

  • anna-lena valler » Håll ut för din rätt! :  ”Heja dig”

  • Lena » Övertygelse!:  ”Jag har inte vaccinerat mig eftersom jag misstänker att det är stor risk för mig..”

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln