Glädjande matnyhet!

Idag när jag stressade iväg för att handla grillad kyckling till lunchen så träffar jag i Konsum på Pierre som står och presenterar ett nytt koncept, "Chef in a box".

 

Först tänker jag springa förbi men sedan hör jag ord som "naturbetesdjur" "närodlat" "inga tillsatser" och då måste man ju stanna till. 

Det visar sig alltså att det äntligen kommit ut en färdigmat utan tillsatser, märkt med "Äkta vara"-symbolen och med fantastiska råvaror, vilket innebär naturbeteskött, viltfångad lax och ekologiska grönsaker! Och det var inget aprilskämt!

Det här är inte mat som man kan jämföra med den vanliga färdig"maten" från t ex Felix och Findus och därmed blir det ju såklart också en annan prisklass. 

Det här är riktig mat lagad från grunden med exklusiva råvaror och den kan jämföras med exklusiv restaurangmat eller att man själv har lagat maten med de bästa råvarorna.

Och ur den aspekten är priset på 79 kronor mer än rimligt tycker jag. 

Man vet precis vad man äter och trevliga små  "Tips & Trix-kort" följer med varje rätt och på korten står vin/ölförslag och även förslag på hur man ytterligare kan "piffa upp" maträtten, t ex med färska örter eller grädde... 

 

Saknar jag något? 

Ja, jag saknar en förteckning över näringsinnehållet fett/protein/kolhydrater. Och såklart vill jag ju att man ska lågkolhydrat-anpassa detta koncept och kanske erbjuda några LCHF-rätter...? Vilken lycka det vore och det är säkert väldigt många som skulle uppskatta det!  

 

Jag provsmakade Gulaschen i butiken, smakade fantastiskt gott. Därefter rekommenderades jag Sjömansbiffen så det blev lunchen istället för grillad kyckling. Jättegod!

Fint kött i en god sky gjord på öl, god och helt perfekt potatis... Jag tog lite smör till köttet och det blev inte fel. 

 

Tack till "Chef in a box" för dagens matupplevelse! 

(fotad med mobilkameran...)
Etiketter: produkter diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln