Glädjande matnyhet!

Idag när jag stressade iväg för att handla grillad kyckling till lunchen så träffar jag i Konsum på Pierre som står och presenterar ett nytt koncept, "Chef in a box".

 

Först tänker jag springa förbi men sedan hör jag ord som "naturbetesdjur" "närodlat" "inga tillsatser" och då måste man ju stanna till. 

Det visar sig alltså att det äntligen kommit ut en färdigmat utan tillsatser, märkt med "Äkta vara"-symbolen och med fantastiska råvaror, vilket innebär naturbeteskött, viltfångad lax och ekologiska grönsaker! Och det var inget aprilskämt!

Det här är inte mat som man kan jämföra med den vanliga färdig"maten" från t ex Felix och Findus och därmed blir det ju såklart också en annan prisklass. 

Det här är riktig mat lagad från grunden med exklusiva råvaror och den kan jämföras med exklusiv restaurangmat eller att man själv har lagat maten med de bästa råvarorna.

Och ur den aspekten är priset på 79 kronor mer än rimligt tycker jag. 

Man vet precis vad man äter och trevliga små  "Tips & Trix-kort" följer med varje rätt och på korten står vin/ölförslag och även förslag på hur man ytterligare kan "piffa upp" maträtten, t ex med färska örter eller grädde... 

 

Saknar jag något? 

Ja, jag saknar en förteckning över näringsinnehållet fett/protein/kolhydrater. Och såklart vill jag ju att man ska lågkolhydrat-anpassa detta koncept och kanske erbjuda några LCHF-rätter...? Vilken lycka det vore och det är säkert väldigt många som skulle uppskatta det!  

 

Jag provsmakade Gulaschen i butiken, smakade fantastiskt gott. Därefter rekommenderades jag Sjömansbiffen så det blev lunchen istället för grillad kyckling. Jättegod!

Fint kött i en god sky gjord på öl, god och helt perfekt potatis... Jag tog lite smör till köttet och det blev inte fel. 

 

Tack till "Chef in a box" för dagens matupplevelse! 

(fotad med mobilkameran...)
Etiketter: produkter diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln