Vitkål är fantastiskt

Vitkålen är en massa bra saker.

Den är billig, den har lång hållbarhet, den är god, den går att variera i massor, och den är väldigt nyttig.

 

Vad sägs om:

  • Massor med C-vitaminer
  • Folacin. Något vi behöver för att bilda nya röda blodkroppar
  • Kalium - Kan bl.a bidra till att sänka högt blodtryck
  • Järn, K-vitamin, mjuka fibrer och Selen

Sist men inte minst så innehåller vitkål framför allt de supernyttiga så kallade kålämnena, de svavelhaltiga glukosinolaterna, som sägs ha en cancerförebyggande effekt. 

 

Vad gör man då med vitkål?

  • Gräddkokt vitkål (personlig favorit hos mig och alla andra som testat). Krydda gärna med curry och servera till t ex kyckling, mums...
  • Smörstekt vitkål
  • Pizzasallad  med olja och kryddor
  • Coleslaw 
  • Har som "lasagneplattor" i en LCHF-lasagne. Inspireras gärna av Birgitta.

Fler tips?

 

Det här är en riktig "måste-ha-basvara" hemma hos mig nu för tiden!

Etiketter: grönsaker

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Annika » Min nya diet...:  ”Tack för svar! Körde LCHF i 6 månader och gick bara ner 4 kilo (för några år sed..”

  • Helena » Deppigt!:  ”Alltså,en del karlar..de kan man leva utan! Vilket du också kommer göra,väldigt ..”

  • Anita B » Corona, bunkring och egoism:  ”Jag bunkrar ingenting. Tvärtom har jag under en tid ätit upp från frysen som sna..”

  • Gunilla » Corona, bunkring och egoism:  ”Vi har fått avboka en resa till Cran Canaria pga akut sjukdom. Nu känns det änd..”

  • Kajsa » Grön smoothie:  ”Googla på Food pharmacy och kebnekaisesmoothie. Den brukar vi göra. Har även haf..”

  • Annika » Min nya diet...:  ”Hej! Har just börjat med ALP (12-veckors kurs via Facebook) och jag känner redan..”

  • Ida » Ofiltrerad trötthet :  ”❤”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln