Vitkål är fantastiskt

Vitkålen är en massa bra saker.

Den är billig, den har lång hållbarhet, den är god, den går att variera i massor, och den är väldigt nyttig.

 

Vad sägs om:

  • Massor med C-vitaminer
  • Folacin. Något vi behöver för att bilda nya röda blodkroppar
  • Kalium - Kan bl.a bidra till att sänka högt blodtryck
  • Järn, K-vitamin, mjuka fibrer och Selen

Sist men inte minst så innehåller vitkål framför allt de supernyttiga så kallade kålämnena, de svavelhaltiga glukosinolaterna, som sägs ha en cancerförebyggande effekt. 

 

Vad gör man då med vitkål?

  • Gräddkokt vitkål (personlig favorit hos mig och alla andra som testat). Krydda gärna med curry och servera till t ex kyckling, mums...
  • Smörstekt vitkål
  • Pizzasallad  med olja och kryddor
  • Coleslaw 
  • Har som "lasagneplattor" i en LCHF-lasagne. Inspireras gärna av Birgitta.

Fler tips?

 

Det här är en riktig "måste-ha-basvara" hemma hos mig nu för tiden!

Etiketter: grönsaker

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln