Vispgrädde...

Det stör mig lite, det här att så mycket av den "lättillgängliga vispgrädden" i de "vanliga små" mataffärerna är 36%-ig grädde med E407. Cancerframkallande i djurförsök låter inte jättekul eller lockande...

Jag undviker inte "maniskt" alla E-ämnen men grädde är en basprodukt som jag ju äter varje dag, och då blir det ju desto viktigare att den maten är ren och håller bra kvalité än sådan mat man äter mer sällan...

 

Och varför tillsätta "växtslem" och sänka fetthalten istället för att bara sälja 40%-ig ren vispgrädde?

 

Och något som också stör mig är att de mest praktiska förpackningarna är de 36%-iga gräddsorterna. Jag vill gärna ha en skruvkork så att grädden inte tar smak i kylen (b la av alla ostar som finns där...).

Dags för Ica och Coop att få fram en 40%-ig tillsatsfri vispgrädde kanske?

 

Det finns såklart bra val. De utan växtslem. Och de kostar lite mer. 

Bild från Aftonbladet
Etiketter: produkter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

  • Cavewoman » Middag :  ”Ja nu ser jag att proteinet saknas, spännande håll oss gärna uppdaterade om de..”

  • Cavewoman » Middag :  ”ALP ser precis ut som Paleo, eller vad är det för skillnad? Åt Paleo ett tag, fö..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln