Vispgrädde...

Det stör mig lite, det här att så mycket av den "lättillgängliga vispgrädden" i de "vanliga små" mataffärerna är 36%-ig grädde med E407. Cancerframkallande i djurförsök låter inte jättekul eller lockande...

Jag undviker inte "maniskt" alla E-ämnen men grädde är en basprodukt som jag ju äter varje dag, och då blir det ju desto viktigare att den maten är ren och håller bra kvalité än sådan mat man äter mer sällan...

 

Och varför tillsätta "växtslem" och sänka fetthalten istället för att bara sälja 40%-ig ren vispgrädde?

 

Och något som också stör mig är att de mest praktiska förpackningarna är de 36%-iga gräddsorterna. Jag vill gärna ha en skruvkork så att grädden inte tar smak i kylen (b la av alla ostar som finns där...).

Dags för Ica och Coop att få fram en 40%-ig tillsatsfri vispgrädde kanske?

 

Det finns såklart bra val. De utan växtslem. Och de kostar lite mer. 

Bild från Aftonbladet
Etiketter: produkter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln