Kost & Allergi

Lewis, snöbengal Foto: Ylva Norén

När jag var ca 7 år drabbades jag av min första allergi, och det var mot hästar. I samma veva kom också allergi mot gräs och pollen.

Hur mycket allergi jag kände av var väldigt varierande beroende på mängd pollen och allmän hälsostatus. När det var t ex mycket björkpollen tålde jag hästarna sämre och vid t ex en förkylning kunde jag bli jätteallergisk.

 

När jag var i tonåren utvecklade jag också hundallergi (är uppväxt med hund) samt allergi mot äpplen, nötter och morötter. Nötter gick inte alls att äta (valnötter och hasselnötter var värst, så mycket choklad fick uteslutas) och äpplen och morötter kunde jag äta tillagade.

 

För ett par år sedan skaffade jag katt. Inte vidare smart av en pälsdjursallergiker att skaffa ett pälsdjur men jag älskar djur. Innan jag skaffade katt gick jag och gjorde ett allergitest som visade 0,2 på någon skala (allergi mot katt) medans hund låg på 7,0. "Jag chansar" tänkte jag. Man får städa ofta, skaffa en "allergivänlig" katt och hoppas på det bästa...

För ca 2 1/2 år sedan började jag känna allergisymtom mot katterna och helst den ena katten. 

Det vara bara att "ta tag i verkligheten" och göra ett nytt allergitest. Denna gång visade kattallergitestet på ca 6,0, och hade alltså ökat väsäntligt. Det här var våren -2009. Läkaren rekommenderade mig att fundera på "hur du ska göra med katterna". Jag bad om en ask medicin och åkte på semester.

 

När jag kom hem var jag lite lätt desperat. Bestämde mig under våren/sommaren för att testa Bioresonansterapi. Kändes ganska flummigt och inte likt mig att prova såna här saker men vill man bli frisk så vill man...

Efter ca 6 gånger sa man att allergin var borta. Den kändes inte helt borta men det var bättre och lite hopp kom tillbaka. Efter sommarens gräsblomning slutade jag med allergitabletter. I september -2009 började jag med LCHF och sedan dess har jag knappt inte känt av någon allergi alls.

Jag äter numera alla sorters nötter, och kan äta även råa morötter. Jag klarade hela förra sommaren utan piller/nässpray och jag känner inget av kattallergin längre.

Ibland kan jag reagera mot hund (vissa korthåriga raser) men det har blivit otroligt mycket bättre.

 

Är det kosten? Är det bioresonansbehandlingen? Är det en kombination?

Jag vet inte, och jag är ödmjuk inför att allergier är "lynniga" och kan komma och gå lite som de vill, men det känns ändå hoppfullt och faktum är ju att det är bättre än vad det någonsin har varit sedan allergierna utvecklades, och jag känner mig nästan som en allergifri person. Och håller tummarna att jag förblir så...

 

Har ni några erfarenheter om allergier och kost? Jag tycker det här är jätteintressant!

Jerry bengal Foto: Ylva Norén

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln