O-trendigt men GOTT

En maträtt som man åt på 80-90-talet men som sedan "försvann". Kanske för att det är "för mycket" grädde i den?

 

Jag tycker i alla fall att Flygande Jakob är jättegott. Blir spännande mix med bananen och nötterna och chilisåsen.

Jag äter ca 2 bananbitar, resten petar jag bort och de är med i maträtten för smakens skull. Banan blir ju otroligt sött när de är varmt och är man sockerkänslig så är man...

Fungerar däremot bra för mig med chilisåsen. Jag väljer den från Heinz.

Flygande jakob med Blomkålsris

Recept Flygande Jakob

4 personer

600-700 g kyckling

1 paket bacon

4-5 dl vispad vispgrädde

1- 1/2 dl chilisås

1 banan

1 dl jordnötter

 

Vispa grädden och vänd ner chilisåsen i den.

Skär kycklingen i mindre bitar och fräs med bacon i en stekpanna tills det får färg. Krydda med lite peppar och salt och häll upp i en form.

Skiva bananen och bre över kycklingen. Bred över grädden och toppa med jordnötter. In i ugn på 200 grader ca 15 minuter.

 

Jag serverade blomkålsris till.

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.
Etiketter: kyckling

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sussie Rislund » GRATIS kostrådgivning!:  ”Skulle verkligen behöva lite tips med maten. Äter LCHF men behöver tänka mera ke..”

  • Hunden Rut » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Detta verkar lovande! :) Nyligen börjat min lchf-livstil och trodde jag skulle k..”

  • Terese Hammarqvist » GRATIS kostrådgivning!:  ”Ändra kosten! ”

  • Anna i Skåne » Sluta träna!:  ”Jag gillar och mår bra av kombon. Träna och äta lågkolhydratkost! När jag tränar..”

  • Eva » Nyårsloppet!:  ”Heja Heja! Gott Nytt År!”

  • Eva » Ny tid nu!:  ”Jag trycker på Gilla-knappen .”

  • Eva » Enkel frukost:  ”Tänk om man hade fått smaskens-tallrik när man var barn istället för rostis med ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln