O-trendigt men GOTT

En maträtt som man åt på 80-90-talet men som sedan "försvann". Kanske för att det är "för mycket" grädde i den?

 

Jag tycker i alla fall att Flygande Jakob är jättegott. Blir spännande mix med bananen och nötterna och chilisåsen.

Jag äter ca 2 bananbitar, resten petar jag bort och de är med i maträtten för smakens skull. Banan blir ju otroligt sött när de är varmt och är man sockerkänslig så är man...

Fungerar däremot bra för mig med chilisåsen. Jag väljer den från Heinz.

Flygande jakob med Blomkålsris

Recept Flygande Jakob

4 personer

600-700 g kyckling

1 paket bacon

4-5 dl vispad vispgrädde

1- 1/2 dl chilisås

1 banan

1 dl jordnötter

 

Vispa grädden och vänd ner chilisåsen i den.

Skär kycklingen i mindre bitar och fräs med bacon i en stekpanna tills det får färg. Krydda med lite peppar och salt och häll upp i en form.

Skiva bananen och bre över kycklingen. Bred över grädden och toppa med jordnötter. In i ugn på 200 grader ca 15 minuter.

 

Jag serverade blomkålsris till.

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.
Etiketter: kyckling

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln