Middagstips

Köttfärslimpa kan både vara vardaglig och festlig. Beror på hur man "behandlar" den tycker jag. Och här är en "festlig" variant. En bra fredagmiddag till ett glas rött kanske? Sköter sig bra själv i ugnen.

 

Chevré & valnötsgratinerad köttfärslimpa med gräddkokt blomkål

Recept 4 personer

 

600 g köttfärs

1 dl vispgrädde

1 msk fiberhusk

1/2 riven gul lök

Salt/svartpeppar, timjan, basilika

1 ask chevréost

2 msk creme fraiche

1 1/2 dl hackade valnötter

 

1 blomkål

2 dl vispgrädde

Salt/vitpeppar

 

Blanda köttfärs med grädde riven lök och kryddor. Forma till köttfärslimpa i en ugnsform.

 

Blanda ihop chevréosten med creme fraiche och bre ut över köttfärslimpan. Ställ in i ugnen på 200 grader ca 35 minuter. Hacka valnötterna och strö över de sista 10 minuterna.

 

Bryt blomkålen i mindre bitar och koka i vatten ca 3 minuter. Häll av vattnet och häll på grädde och kryddor och låt koka ca 5 minuter. Tillsätt eventuellt en msk philadelpiaost.

Etiketter: grönsaker köttfärs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • ingrid » Nu är jag väldigt arg...:  ”Skuld och skam hindrar alltför många att våga träda fram när de utsätts för grov..”

  • Jenny » Dessa jävla kanelbullar!:  ”Så bra skrivet!!! Jag brukar köra med den jämförelsen om alkoholen... när någon ..”

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

  • Eva » I Malaysia !:  ”Grattis till uppgraderingen! Tror det har hänt mig en gång och vi förstod rätt s..”

  • Eva » Packar, äter och fixar:  ”Ha det underbart!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln