Middagstips

Köttfärslimpa kan både vara vardaglig och festlig. Beror på hur man "behandlar" den tycker jag. Och här är en "festlig" variant. En bra fredagmiddag till ett glas rött kanske? Sköter sig bra själv i ugnen.

 

Chevré & valnötsgratinerad köttfärslimpa med gräddkokt blomkål

Recept 4 personer

 

600 g köttfärs

1 dl vispgrädde

1 msk fiberhusk

1/2 riven gul lök

Salt/svartpeppar, timjan, basilika

1 ask chevréost

2 msk creme fraiche

1 1/2 dl hackade valnötter

 

1 blomkål

2 dl vispgrädde

Salt/vitpeppar

 

Blanda köttfärs med grädde riven lök och kryddor. Forma till köttfärslimpa i en ugnsform.

 

Blanda ihop chevréosten med creme fraiche och bre ut över köttfärslimpan. Ställ in i ugnen på 200 grader ca 35 minuter. Hacka valnötterna och strö över de sista 10 minuterna.

 

Bryt blomkålen i mindre bitar och koka i vatten ca 3 minuter. Häll av vattnet och häll på grädde och kryddor och låt koka ca 5 minuter. Tillsätt eventuellt en msk philadelpiaost.

Etiketter: grönsaker köttfärs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln