Vad äter man till köttfärssåsen istället för spaghetti?

Det fick jag en fråga på häromdagen och mitt bästa svar på det är:

 

Gräddkokt vitkål.

 

Det är så fantastiskt gott och nyttigt och passar jättebra till köttfärssåsen.

Och om jag (som hade pasta som favoriträtt och åt det minst 3-4 dagar i veckan förut) kan klara mig utan pasta så kan du det också!

 

Strimla vitkål, stek lätt i smör ca 5 minuter. Slå på 1-3 dl grädde och småkoka tills grädden kokat in och kålen är mjuk (ca 15 minuter). Krydda med salt och vitpeppar. Servera med t ex köttfärssås och färskriven parmesanost.

 

Ni som inte testat det här, prova snart-det är verkligen jättegott!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

  • Eva » I Malaysia !:  ”Grattis till uppgraderingen! Tror det har hänt mig en gång och vi förstod rätt s..”

  • Eva » Packar, äter och fixar:  ”Ha det underbart!”

  • Inger » Snaaaart semester! :  ”Önskar er en härlig semester ! Älskar er ❤️❤️❤️”

  • Matilda » JAG FLYTTAR TILLBAKA!:  ”Kul att du är tillbaka! :-) Befinner mig själv i Asien sen två veckor tillbaka, ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln