Vad äter man till köttfärssåsen istället för spaghetti?

Det fick jag en fråga på häromdagen och mitt bästa svar på det är:

 

Gräddkokt vitkål.

 

Det är så fantastiskt gott och nyttigt och passar jättebra till köttfärssåsen.

Och om jag (som hade pasta som favoriträtt och åt det minst 3-4 dagar i veckan förut) kan klara mig utan pasta så kan du det också!

 

Strimla vitkål, stek lätt i smör ca 5 minuter. Slå på 1-3 dl grädde och småkoka tills grädden kokat in och kålen är mjuk (ca 15 minuter). Krydda med salt och vitpeppar. Servera med t ex köttfärssås och färskriven parmesanost.

 

Ni som inte testat det här, prova snart-det är verkligen jättegott!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln