Vad äter man till köttfärssåsen istället för spaghetti?

Det fick jag en fråga på häromdagen och mitt bästa svar på det är:

 

Gräddkokt vitkål.

 

Det är så fantastiskt gott och nyttigt och passar jättebra till köttfärssåsen.

Och om jag (som hade pasta som favoriträtt och åt det minst 3-4 dagar i veckan förut) kan klara mig utan pasta så kan du det också!

 

Strimla vitkål, stek lätt i smör ca 5 minuter. Slå på 1-3 dl grädde och småkoka tills grädden kokat in och kålen är mjuk (ca 15 minuter). Krydda med salt och vitpeppar. Servera med t ex köttfärssås och färskriven parmesanost.

 

Ni som inte testat det här, prova snart-det är verkligen jättegott!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anders » Mer Nitritfritt!:  ”Tulip har bacon gjort på sidfläsk och salt https://www.tulip.se/produkter/bacon/..”

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln