Vad äter man till köttfärssåsen istället för spaghetti?

Det fick jag en fråga på häromdagen och mitt bästa svar på det är:

 

Gräddkokt vitkål.

 

Det är så fantastiskt gott och nyttigt och passar jättebra till köttfärssåsen.

Och om jag (som hade pasta som favoriträtt och åt det minst 3-4 dagar i veckan förut) kan klara mig utan pasta så kan du det också!

 

Strimla vitkål, stek lätt i smör ca 5 minuter. Slå på 1-3 dl grädde och småkoka tills grädden kokat in och kålen är mjuk (ca 15 minuter). Krydda med salt och vitpeppar. Servera med t ex köttfärssås och färskriven parmesanost.

 

Ni som inte testat det här, prova snart-det är verkligen jättegott!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

  • Cavewoman » Middag :  ”Ja nu ser jag att proteinet saknas, spännande håll oss gärna uppdaterade om de..”

  • Cavewoman » Middag :  ”ALP ser precis ut som Paleo, eller vad är det för skillnad? Åt Paleo ett tag, fö..”

  • Eva » Frukost ALP way:  ”Oj, det ser mycket ut, orkar du äta upp allt? Hur ser lunch och middag ut? Likna..”

  • Effie » Ny diet ? :  ”Hej! Jag har nästan tagit mig igenom åtta veckor på ALP. Resultat: -4 kg (av ö..”

  • Anna i Skåne » Ny diet ? :  ”Hej Varför fokus på viktnedgång? När jag ser dig på bilder ser jag en vacker kvi..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln