Lövbiffröra med blomkålsrisotto

Den här såsen/röran med Lövbiff är i grunden en pastasås som jag förut åt med färsk pasta och parmesanost.

Jag förnekar inte att det var gott, men det här nya alternativet är minst lika gott, mycket mer hälsosamt och håller sötsuget borta.

 

Lövbiffröra med blomkålsrisotto

Recept 4 personer

 

500 g lövbiff

1 rödlök

7-10 champinjoner

1 msk dijonsenap

2-3 dl vispgrädde

1 dl creme fraiche

1 msk philadelpiaost

3 msk rödvin 

1 msk fond (köttfond, eller svampfond-kan uteslutas)

Salt/peppar

 

1 blomkål

1 1/2 dl finriven parmesanost

3 msk smör

1 tsk salt

 

Strimla lövbiffen, hacka löken och skär svampen i mindre bitar. Bryn i smör. Tillsätt grädde, creme fraiche, dijonsenap, fond och rödvin och smaka av med kryddor. Red såsen med en msk philadelpiaost och låt puttra 7-10 minuter så det blir krämigt.

 

Riv blomkålen på den grova sidan på rivjärnet. Stek i smör på ganska låg värme ca 7 minuter. Salta om du vill. Sista minuten, vänd i parmesanosten.

 

Och här är ett vintips som passar till (passat till allt, en favorit!).

Etiketter: nötkött

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln