Lövbiffröra med blomkålsrisotto

Den här såsen/röran med Lövbiff är i grunden en pastasås som jag förut åt med färsk pasta och parmesanost.

Jag förnekar inte att det var gott, men det här nya alternativet är minst lika gott, mycket mer hälsosamt och håller sötsuget borta.

 

Lövbiffröra med blomkålsrisotto

Recept 4 personer

 

500 g lövbiff

1 rödlök

7-10 champinjoner

1 msk dijonsenap

2-3 dl vispgrädde

1 dl creme fraiche

1 msk philadelpiaost

3 msk rödvin 

1 msk fond (köttfond, eller svampfond-kan uteslutas)

Salt/peppar

 

1 blomkål

1 1/2 dl finriven parmesanost

3 msk smör

1 tsk salt

 

Strimla lövbiffen, hacka löken och skär svampen i mindre bitar. Bryn i smör. Tillsätt grädde, creme fraiche, dijonsenap, fond och rödvin och smaka av med kryddor. Red såsen med en msk philadelpiaost och låt puttra 7-10 minuter så det blir krämigt.

 

Riv blomkålen på den grova sidan på rivjärnet. Stek i smör på ganska låg värme ca 7 minuter. Salta om du vill. Sista minuten, vänd i parmesanosten.

 

Och här är ett vintips som passar till (passat till allt, en favorit!).

Etiketter: nötkött

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • ingrid » Nu är jag väldigt arg...:  ”Skuld och skam hindrar alltför många att våga träda fram när de utsätts för grov..”

  • Jenny » Dessa jävla kanelbullar!:  ”Så bra skrivet!!! Jag brukar köra med den jämförelsen om alkoholen... när någon ..”

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

  • Eva » I Malaysia !:  ”Grattis till uppgraderingen! Tror det har hänt mig en gång och vi förstod rätt s..”

  • Eva » Packar, äter och fixar:  ”Ha det underbart!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln