God middag, god lunch

Paj är god och praktisk mat som jag glömmer bort lite ibland men som jag alltid tycker är gott.

 

Gör en pajdeg som är god och helt LCHF-vänlig så endast fantasin sätter gränsen för vilken paj man kan göra...

Västerbottenpaj, Ost & Skinkpaj, Laxpaj, Köttfärspaj... Hur mycket som helst!

Är man "lat" (praktisk!) så hoppar man helt över pajdegen och gör bara smeten i en pajform enligt nedan. Fungerar också jättebra.

 

Jag tog det jag hade hemma för tillfället så det blev en:

 

Broccoli & ädelostpaj med skinka

Recept 4 personer

 

Pajdeg:
50 g smält smör
1/2 dl fiberhusk
1 dl Kruskakli
1/2 tsk salt
1 ägg
1 msk vatten

 

Fyllning:

3 ägg

2 dl riven prästost

3 dl vispgrädde

1 dl riven gräddädelost

1 färsk broccoli

1 bit rökt skinka skuren i bitar

Salt/peppar och lite cayennepeppar

 

Blanda ihop ingredienserna till pajskalet och grädda på 200 grader ca 10 minuter.

 

Vispa ihop ägg, ost och krydda lite. Strö ut skinka och broccoli i pajskalet, häll på äggsmeten och grädda ca 20-30 minuter på 200 grader.

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.
Etiketter: ost ägg paj

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln