När man är gäst...

Hos någon som man inte träffat på länge som undrar "vad man pysslar med" så uppskattas det extra mycket om det serveras något alternativ som passar ur lågkolhydratsynpunkt.

 

Idag satt jag och fikade med en kompis (som jag inte träffat på 13 år!) och mumsade bär och grädde till fika. Hon tyckte att bären var sura och hade socker på sina, det hade säkert jag också haft för 2 år sedan.

 

Men det är så otroligt uppskattat när folk liksom inte "tar det personligt" att man inte vill äta bullar/kakor/godis. När man blir "accepterad" trots att man "avviker" från normen att "äta lite av allt"...

För det minsta man vill är att såra någons känslor.

Och det kan vara skitjobbigt att säja "Nej tack" när någon ansträngt sig och bakat och fixat för att det ska blir bra.

Lättast och bästa tipset tycker jag därför att vara tydlig innan. Säja att "jag kommer inte äta något med socker/mjöl". Inte säja det när kakfatet med 7 sorters kakor står där.

Eller så tar man en kaka. Om man inte är extremt sockerkänslig så kommer det att gå bra. Det är ett val man får göra, bland alla dessa val man gör...

Etiketter: efterrätt funderingar

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

  • Eva » I Malaysia !:  ”Grattis till uppgraderingen! Tror det har hänt mig en gång och vi förstod rätt s..”

  • Eva » Packar, äter och fixar:  ”Ha det underbart!”

  • Inger » Snaaaart semester! :  ”Önskar er en härlig semester ! Älskar er ❤️❤️❤️”

  • Matilda » JAG FLYTTAR TILLBAKA!:  ”Kul att du är tillbaka! :-) Befinner mig själv i Asien sen två veckor tillbaka, ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln