När man är gäst...

Hos någon som man inte träffat på länge som undrar "vad man pysslar med" så uppskattas det extra mycket om det serveras något alternativ som passar ur lågkolhydratsynpunkt.

 

Idag satt jag och fikade med en kompis (som jag inte träffat på 13 år!) och mumsade bär och grädde till fika. Hon tyckte att bären var sura och hade socker på sina, det hade säkert jag också haft för 2 år sedan.

 

Men det är så otroligt uppskattat när folk liksom inte "tar det personligt" att man inte vill äta bullar/kakor/godis. När man blir "accepterad" trots att man "avviker" från normen att "äta lite av allt"...

För det minsta man vill är att såra någons känslor.

Och det kan vara skitjobbigt att säja "Nej tack" när någon ansträngt sig och bakat och fixat för att det ska blir bra.

Lättast och bästa tipset tycker jag därför att vara tydlig innan. Säja att "jag kommer inte äta något med socker/mjöl". Inte säja det när kakfatet med 7 sorters kakor står där.

Eller så tar man en kaka. Om man inte är extremt sockerkänslig så kommer det att gå bra. Det är ett val man får göra, bland alla dessa val man gör...

Etiketter: efterrätt funderingar

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln