Om jag bara får säja EN sak...

En sak att förändra i vägen mot bättre hälsa via kosten. En rekommendation. Vad väljer man då?

Svårt. Det finns ju så många saker i vår kost som gör att vi får vikt & hälsoproblem. Kombinerade saker och effekter.

Men om jag bara fick ge ett enda råd så tror jag att det skulle det vara att byta bröd mot ägg. Ägg gör så mycket gott och innehåller så mycket som vi behöver. Och ägg mättar bra. Mättar och håller oss mätta länge tack vare lågt utslag på blodsockerkurvan. Och mätta vill vi bli. Och om man dessutom grundat med ägg på morgonen så ger det bra förutsättningar för resten av dagen.

 

Att vara mätt och nöjd gör det enklare att kunna göra kloka och bra val i sin kosthållning, och det gör man sällan om man är en "smörgås-person", för det man äter mellan sina mackor tenderar ofta att inte vara speciellt nyttigt och bra för oss...

 

Äggen kan du koka, steka, äta med smör eller majonnäs eller bara salt. Ät till frukost, kanske ett till mellanmål om du är hungrig...

Om du "tröttnar" (kommer inte hända mig men har hört att det händer andra...), baka något "bröd" som inte innehåller mjöl.

 

Men alla dessa mackor som äts i tid och otid gör faktiskt inte mycket gott utan snarare tvärtom. Och bara för att det är gratis bröd på lunchrestaurangen betyder det inte att man behöver äta 4 stycken tillsammans med sin lunch... Man håller sig längre mätt utan brödet.

 

Sen vill jag ju ge massor av andra råd också såklart. Men OM jag bara fick ge ett...

Etiketter: ägg diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva Hazard » Låt det inte hända!:  ”Tyvärr är det redan försent . Vi kommer nu få uppleva ett samhälle i klass med h..”

  • Katerina » Statistik och fakta :  ”Så bra skrivet! Tack! Precis vad jag tycker om läget i landet och i världen - in..”

  • Eva » Statistik och fakta :  ”Jag har hittat din blogg och tycker om att läsa den, den är ett litet ljus i tun..”

  • Nisse Hult » Statistik och fakta :  ”Klockrent igen om den galenskap som pågår i landet ”

  • Catarina » Statistik och fakta :  ”Jag håller med dig helt och hållet. Denna galenskap måste få ett slut!”

  • Nisse Hult » Är du i riskgrupp?:  ”Hej! Klockrent Ordet riskgrupp är så himla felspecat redan från dag 1 men vad ka..”

  • Therese » Är du i riskgrupp?:  ”Klockrent! Så bra sammanfattat, tänk om det nådde ut i media istället för all sk..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln