Om jag bara får säja EN sak...

En sak att förändra i vägen mot bättre hälsa via kosten. En rekommendation. Vad väljer man då?

Svårt. Det finns ju så många saker i vår kost som gör att vi får vikt & hälsoproblem. Kombinerade saker och effekter.

Men om jag bara fick ge ett enda råd så tror jag att det skulle det vara att byta bröd mot ägg. Ägg gör så mycket gott och innehåller så mycket som vi behöver. Och ägg mättar bra. Mättar och håller oss mätta länge tack vare lågt utslag på blodsockerkurvan. Och mätta vill vi bli. Och om man dessutom grundat med ägg på morgonen så ger det bra förutsättningar för resten av dagen.

 

Att vara mätt och nöjd gör det enklare att kunna göra kloka och bra val i sin kosthållning, och det gör man sällan om man är en "smörgås-person", för det man äter mellan sina mackor tenderar ofta att inte vara speciellt nyttigt och bra för oss...

 

Äggen kan du koka, steka, äta med smör eller majonnäs eller bara salt. Ät till frukost, kanske ett till mellanmål om du är hungrig...

Om du "tröttnar" (kommer inte hända mig men har hört att det händer andra...), baka något "bröd" som inte innehåller mjöl.

 

Men alla dessa mackor som äts i tid och otid gör faktiskt inte mycket gott utan snarare tvärtom. Och bara för att det är gratis bröd på lunchrestaurangen betyder det inte att man behöver äta 4 stycken tillsammans med sin lunch... Man håller sig längre mätt utan brödet.

 

Sen vill jag ju ge massor av andra råd också såklart. Men OM jag bara fick ge ett...

Etiketter: ägg diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

  • Berit Malmström » Livets lärdomar :  ”Jag förstår ditt tänk, började inte ta vaccin mot säsongsinfluensa förrän jag fy..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln