Alkohol & LCHF

Många (alla?) vittnar om samma sak. Att man plöstligt tål mycket mindre alkohol när man äter LCHF och känner sig påverkad mycket fortare.
 
Jag har försökt gräva i det här och frågat runt men det verkar inte finnas något "facit" i den här frågan (=forskning...).
Någon teori har varit att levern jobbar med fettförbränning och därför får jobbigt att jobba med alkoholen/bryter ner den långsammare.
 
Kanske kan det också vara så att när man äter ren, naturlig mat och inte belastar kroppen med mycket socker/kolhydrater, så blir kroppen ovan att hantera toxiska grejjer (som alkohol) och därför blir påverkan större? Jag tycker om den teorin men vet inte om den är sann.
 
Det jag i alla fall vet är att det är bra att ta det lugnt med vinet:-)!
 

Etiketter: diverse vin

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

  • Eva » I Malaysia !:  ”Grattis till uppgraderingen! Tror det har hänt mig en gång och vi förstod rätt s..”

  • Eva » Packar, äter och fixar:  ”Ha det underbart!”

  • Inger » Snaaaart semester! :  ”Önskar er en härlig semester ! Älskar er ❤️❤️❤️”

  • Matilda » JAG FLYTTAR TILLBAKA!:  ”Kul att du är tillbaka! :-) Befinner mig själv i Asien sen två veckor tillbaka, ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln