Alkohol & LCHF

Många (alla?) vittnar om samma sak. Att man plöstligt tål mycket mindre alkohol när man äter LCHF och känner sig påverkad mycket fortare.
 
Jag har försökt gräva i det här och frågat runt men det verkar inte finnas något "facit" i den här frågan (=forskning...).
Någon teori har varit att levern jobbar med fettförbränning och därför får jobbigt att jobba med alkoholen/bryter ner den långsammare.
 
Kanske kan det också vara så att när man äter ren, naturlig mat och inte belastar kroppen med mycket socker/kolhydrater, så blir kroppen ovan att hantera toxiska grejjer (som alkohol) och därför blir påverkan större? Jag tycker om den teorin men vet inte om den är sann.
 
Det jag i alla fall vet är att det är bra att ta det lugnt med vinet:-)!
 

Etiketter: diverse vin

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Godaste laxbowlen!:  ”ser mumsigt ut”

  • Annika » Min nya diet...:  ”Tack för svar! Körde LCHF i 6 månader och gick bara ner 4 kilo (för några år sed..”

  • Helena » Deppigt!:  ”Alltså,en del karlar..de kan man leva utan! Vilket du också kommer göra,väldigt ..”

  • Anita B » Corona, bunkring och egoism:  ”Jag bunkrar ingenting. Tvärtom har jag under en tid ätit upp från frysen som sna..”

  • Gunilla » Corona, bunkring och egoism:  ”Vi har fått avboka en resa till Cran Canaria pga akut sjukdom. Nu känns det änd..”

  • Kajsa » Grön smoothie:  ”Googla på Food pharmacy och kebnekaisesmoothie. Den brukar vi göra. Har även haf..”

  • Annika » Min nya diet...:  ”Hej! Har just börjat med ALP (12-veckors kurs via Facebook) och jag känner redan..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln