Alkohol & LCHF

Många (alla?) vittnar om samma sak. Att man plöstligt tål mycket mindre alkohol när man äter LCHF och känner sig påverkad mycket fortare.
 
Jag har försökt gräva i det här och frågat runt men det verkar inte finnas något "facit" i den här frågan (=forskning...).
Någon teori har varit att levern jobbar med fettförbränning och därför får jobbigt att jobba med alkoholen/bryter ner den långsammare.
 
Kanske kan det också vara så att när man äter ren, naturlig mat och inte belastar kroppen med mycket socker/kolhydrater, så blir kroppen ovan att hantera toxiska grejjer (som alkohol) och därför blir påverkan större? Jag tycker om den teorin men vet inte om den är sann.
 
Det jag i alla fall vet är att det är bra att ta det lugnt med vinet:-)!
 

Etiketter: diverse vin

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln