Alkohol & LCHF

Många (alla?) vittnar om samma sak. Att man plöstligt tål mycket mindre alkohol när man äter LCHF och känner sig påverkad mycket fortare.
 
Jag har försökt gräva i det här och frågat runt men det verkar inte finnas något "facit" i den här frågan (=forskning...).
Någon teori har varit att levern jobbar med fettförbränning och därför får jobbigt att jobba med alkoholen/bryter ner den långsammare.
 
Kanske kan det också vara så att när man äter ren, naturlig mat och inte belastar kroppen med mycket socker/kolhydrater, så blir kroppen ovan att hantera toxiska grejjer (som alkohol) och därför blir påverkan större? Jag tycker om den teorin men vet inte om den är sann.
 
Det jag i alla fall vet är att det är bra att ta det lugnt med vinet:-)!
 

Etiketter: diverse vin

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Malmström » Livets lärdomar :  ”Jag förstår ditt tänk, började inte ta vaccin mot säsongsinfluensa förrän jag fy..”

  • Tea » Jag är trögfattad...?:  ”Bra skrivet! Litar på mitt immunförsvar. Hade rödahund 1980, tog därför aldrig v..”

  • Eva » Gör det bara!:  ”Träna med SVT funkade också :). Kanske inte log så mycket bara..........”

  • Lotta » Jag är trögfattad...?:  ”Jag är precis lika trögfattad som du en sjukdom som är så dödlig att jag måste ..”

  • Catarina Sörensen » Jag är trögfattad...?:  ”Tillägg till min förra kommentar: Du är verkligen INTE trögfattad! :-)”

  • Weronika » Jag är trögfattad...?:  ”Exakt så! ”

  • Christina Persson » Jag är trögfattad...?:  ”Suveränt skrivet!!! Tack för det!!! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln