Alkohol & LCHF

Många (alla?) vittnar om samma sak. Att man plöstligt tål mycket mindre alkohol när man äter LCHF och känner sig påverkad mycket fortare.
 
Jag har försökt gräva i det här och frågat runt men det verkar inte finnas något "facit" i den här frågan (=forskning...).
Någon teori har varit att levern jobbar med fettförbränning och därför får jobbigt att jobba med alkoholen/bryter ner den långsammare.
 
Kanske kan det också vara så att när man äter ren, naturlig mat och inte belastar kroppen med mycket socker/kolhydrater, så blir kroppen ovan att hantera toxiska grejjer (som alkohol) och därför blir påverkan större? Jag tycker om den teorin men vet inte om den är sann.
 
Det jag i alla fall vet är att det är bra att ta det lugnt med vinet:-)!
 

Etiketter: diverse vin

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln