När det är dags för socker & kolhydratsbomb...

När det är semmel-dags (vad heter egentligen semlor i  pluralis...?) klockan 13.00 på kontoret kan man tydligt se vilka som är sockerkänsliga/sockerberoende och vilka som inte är det.
De som inte är det säjer kommentarer (och menar det!) som:
"Oj, redan semla, jag som nyss åt lunch" eller "Är det idag det är fettisdagen?" "Vilka stora semlor, jag orkar bara en halv" eller "Det här är för sött för mig" eller "Jag orkar inte äta nu, jag får se om jag tar lite senare". De kan också ta en semla och bara äta upp halva med kommentaren att "jag orkar inte mer nu".
 
Vi som är mer känsliga/sockerberoende vet inte vad dom pratar om... Äta en halv och sen sluta? Inte veta att det är fettisdagen? För sött? Inte orka äta upp?
 
Vi har vetat hela förra veckan att det idag är fettisdagen, och vi vet att vi kommer orka en semla en halvtimme efter lunch för vi orkar alltid något sött. Vi vet också att vi vill ha hela semlan och helst inte dela den om vi inte absolut måste. Och det kan också hända att vi två-tre timmar efter vi ätit semlan funderar på om det blev några fler kvar i kylen...

Och vi tycker att de som fäller kommentarerna ovan är ganska jobbiga personer med bättre karaktär än oss själva... Men i morgon ska vi också skärpa till oss, bara ett litet undantag just idag...
 
Hitta dig själv, och anpassa kosten efter det som passar för att just du ska ha energi hela dagen, fin hy, vara mätt och nöjd och frisk, ha stabilt blodsocker och jämt humör, ha friskt tandkött och tänder, inte vara sötsugen, ha en bra vikt...
 
 

Etiketter: diverse kost socker

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln