Utséendet är inte allt...

Det är insidan som räknas också...

 

Att insidan är sockerfri, mjölfri och fri från konstiga tillsatser som inte är bra för oss.

 

Jag har "bakat". Det händer sällan, men i morgon ska jag ta med mig lite LCHF-semlor till jobbet och se om någon vill smaka, och se vad domen blir:-) Gott tyckte jag när jag provsmakade!

Inte lika snygga som de vanliga semlorna såklart, men en perfekt ersättning om man vill ha något när "alla andra" äter semlor.

Jag har aldrig gillat semlor eftersom jag aldrig gillat mandelmassa, så ur min synvinkel är de här semlorna godare än de vanliga semlorna eftersom "mandelmassan" blev god och inte "mandelmassig"...:-)

Här är receptet på ca 9-10 minisemlor:

 

5 dl mandelmjöl (malde i mixer)

1 tsk bakpulver

2-3 ägg (beroende på storlek)

1 1/2 tsk kardemumma

1/2 dl kokosfett (utan smak tog jag)

1-2 tsk honung eller agavesirap (jag hade agavesirap hemma)

 

Blanda ihop allt och rulla till "höga bollar" som du lägger i bullformar. Sätt in i ugnen på 175 grader ca en kvart.

 

Mandelmassa:

2 dl skållad mandel (mals till mjöl)

3-4 msk vispgrädde

 

Blanda runt så konsistensen blir som du vill ha den, tillsätt mer grädde om så önskas.

 

Serveras med vispad grädde med en uns vaniljpulver i.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln