Blomkål är outstanding!

Blomkål är fantastiskt tycker jag.

Gott, innehåller mycket nyttigheter och så enkelt att variera och ha som tillbehör till alla möjliga och omöjliga maträtter.

Kokt med smör, riven som blomkålsris, mosad som blomkålsmos, mixad i en god soppa...

 

Och igår provade jag en ny sak här hemma. Ugnsstekt blomkål.

Supergott! Bröt den i små buketter, hällde på olivolja, flingsalt och lite cayennepeppar och hade i ugnen på 200 grader ca 20 minuter.

 

Fler blomkålstips?

Etiketter: grönsaker tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

  • Berit Malmström » Livets lärdomar :  ”Jag förstår ditt tänk, började inte ta vaccin mot säsongsinfluensa förrän jag fy..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln