Blomkål är outstanding!

Blomkål är fantastiskt tycker jag.

Gott, innehåller mycket nyttigheter och så enkelt att variera och ha som tillbehör till alla möjliga och omöjliga maträtter.

Kokt med smör, riven som blomkålsris, mosad som blomkålsmos, mixad i en god soppa...

 

Och igår provade jag en ny sak här hemma. Ugnsstekt blomkål.

Supergott! Bröt den i små buketter, hällde på olivolja, flingsalt och lite cayennepeppar och hade i ugnen på 200 grader ca 20 minuter.

 

Fler blomkålstips?

Etiketter: grönsaker tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln