Hur ofta ska man äta?

Hur ofta "ska" man äta?
 
Min åsikt är så här: Vad är "ska" och vilka är "man"?
 
Ibland känns det som om en del människor som äter LCHF "tävlar" om att vara mätt längst tid... Att man håller sig mätt 8-9 timmar efter en måltid om man bara vräker på "tillräckligt "med fett.
Personligen ser jag sällan något syfte med det.


Vi är inga djur som lever på savannen utan mat är en social aktivitet bland oss människor. Att äta frukost, lunch och middag är något de flesta gör och som man gör tillsammans.
Visst skulle jag kunna äta en rejäl frukost varje dag som gjorde att jag inte blev hungrig igen förrän klockan 14.00 men vad är poängen om alla andra äter lunch vid 12-tiden? Att jag ska äta ensam men jag har "vunnit" tävlingen att stå mig längst tid på min frukost?
 
Jag ser det istället som att man försöker anpassa mängden man äter till när man äter nästa gång. På vardagar går det t ex för mig 4-5 timmar mellan frukost och lunch, då äter jag en frukost som håller just mig mätt och nöjd de timmarna men inte mycket längre.
På helgen tycker jag det är praktiskt att slippa bli hungrig på för mycket lunch, och då anpassar jag frukosten efter det och äter så att jag bara behöver ett mellanmål.
 
Så hur ofta ska man äta då?
Så ofta det passar i ditt liv. Vanlig mat. Och om det inte är tillräckligt eller du är extra hungrig så kompletterar man med ett eller fler mellanmål. Mellanmål är ingen dödssynd. Men man ska inte äta för att man är VAN att äta utan för att man är hungrig...

Kan ta ett tag och träna upp det här.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln