Hur ofta ska man äta?

Hur ofta "ska" man äta?
 
Min åsikt är så här: Vad är "ska" och vilka är "man"?
 
Ibland känns det som om en del människor som äter LCHF "tävlar" om att vara mätt längst tid... Att man håller sig mätt 8-9 timmar efter en måltid om man bara vräker på "tillräckligt "med fett.
Personligen ser jag sällan något syfte med det.


Vi är inga djur som lever på savannen utan mat är en social aktivitet bland oss människor. Att äta frukost, lunch och middag är något de flesta gör och som man gör tillsammans.
Visst skulle jag kunna äta en rejäl frukost varje dag som gjorde att jag inte blev hungrig igen förrän klockan 14.00 men vad är poängen om alla andra äter lunch vid 12-tiden? Att jag ska äta ensam men jag har "vunnit" tävlingen att stå mig längst tid på min frukost?
 
Jag ser det istället som att man försöker anpassa mängden man äter till när man äter nästa gång. På vardagar går det t ex för mig 4-5 timmar mellan frukost och lunch, då äter jag en frukost som håller just mig mätt och nöjd de timmarna men inte mycket längre.
På helgen tycker jag det är praktiskt att slippa bli hungrig på för mycket lunch, och då anpassar jag frukosten efter det och äter så att jag bara behöver ett mellanmål.
 
Så hur ofta ska man äta då?
Så ofta det passar i ditt liv. Vanlig mat. Och om det inte är tillräckligt eller du är extra hungrig så kompletterar man med ett eller fler mellanmål. Mellanmål är ingen dödssynd. Men man ska inte äta för att man är VAN att äta utan för att man är hungrig...

Kan ta ett tag och träna upp det här.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln