Husmanskost/LCHF

Nej, LCHF/Lågkolhydratkost är ingen "mode-diet". 

Att försöka äta så naturlig kost som möjligt, kost som kroppen är anpassad för och som inte innehåller socker, mjöl, konstgjorda fetter och massor av tillsatser är ingen "mode-diet"...

 

Det finns många LCHF-kokböcker ute på marknaden nu, en del tycker jag är bra, en del är lite tråkiga och fantasilösa. Men man behöver inte köpa separata LCHF-kokböcker för de riktigt bra kokböckerna kan man köpa ändå och enkelt ändra i recepten så de blir anpassade.

 

Här är ett väldigt bra exempel som jag fyndade på bokrean för 129 kronor. Leif Mannerström, Husmanskonst. Blev tipsad av Jeanette om boken för länge sedan, och har även gett bort den tidigare men nu är även jag lycklig ägare av ett exemplar.

Riktigt fin mat och fantastiska bilder!

Vill man hitta fin husmanskost, både svensk och medelhavsinspirerad, så är ju också Birgitta Höglunds recept redan lågkolhydratanpassade från början.

Pannbiff med löksås är t ex ett lysande gott exempel på fin husmanskost. Eller bara pannbiff med smörstekt lök och kanske ett gott kryddsmör.

 

Förr i tiden åt vi potatis till. Potatis var/är (relativt) billigt och potatis är inte "farlig" mat. Däremot så drar potatis igång hela blodsockercirkusen och är därför inget bra val om man vill ha ett stabilt blodsocker, om man är sockerkänslig, om man vill hålla vikten nere/på en stabil nivå.

 

Att äta sin husmanskost med naturliga råvaror och kokta/stekta/ugnsbakade/råa grönsaker till är därför ett bättre val. Och också ett väldigt gott val. 

Löksås är underbart! Till pannbiff eller stekt fläsk. Testa!

 

Vispa bara ur stekpannan med lök, stek den mjuk, tillsätt vispgrädde enligt önskemål och smaka av med kryddor och eventuelllt lite soja.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln