God och nyttig lax

Gillar ni lax?

 

Jag tycker att lax är jättegott och lätt att variera med olika tillbehör. Och man kan både göra i ugn, koka eller steka beroende på humör och tid och tillbehör.

 

Lax innehåller Omega 3, nyttigt för oss. Bra och mycket Omega 3 finns i fet fisk (makrill, lax, skaldjur) och även i naturbeteskött, ägg och t ex valnötter.

Omega 3 gör mängder av nytta. Och vi kan enbart få i oss det genom kosten (eller tillskott).

Några fördelar:

  • stabilisering av blodfetter och blodtryck (minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar)
  • hjärnans kapacitet förbättras
  • bekämpar inflammationer i hjärnans celler och blodkärl
  • cellmembranen blir mer  elastiska
  • ökar mängden serotonin (en må bra-substans) i hjärnan och lindrar depressioner

Idag kom Omega 3 i form av en:

 

Laxfjäril med blomkål/broccolimos och majonnäsröra

 

Majonnäsröran är ett tips från Maria och är enkelt och jättegott och passar till både kött och fisk och antagligen till allt annat också...:-)

Blanda ca 2 dl majonnäs med 1 1/2 dl riven ost, pressa i en vitlöksklyfta, rör om och njut!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln