Bortbjuden- Tema Norrland

Det är trevligt att gå bort och äta god mat, dricka gott vin och umgås och samtidigt slippa disk och stök.

 

Igår var det norrlänskt tema på pappa och Birgittas mat. Nämligen Souvas, vilket är rökt viltkött (igår fick vi en blandning av ren, älg och hjort) som tillagades i en gryta tillsammans med vispgrädde, creme fraiche, skogschampinjoner, rött vin mm...

Detta goda kött kan man hitta b la i Söderhallarna i Stockholm, inget man får tag i på ICA direkt...

Till detta ett väldigt gott vin från Australien.

Serverades med rårörda lingon, en god sallad (och mandelpotatis).

 

Ca 1 1/2 timme efter måltiden mätte alla sitt blodsocker, mer eller mindre på frivillig basis...:-)

Jag som inte ätit potatis och efterrätt "vann" på 5,2. I övrigt var spannet 5,8-7,4 (undantag vår diabetiker typ 1 i familjen som hade något kring 20...).

Olika människors blodsocker påverkas på olika sätt även av samma kost, och man är olika känslig. 

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Effie » RÖR på dig och bli smal ?:  ”Jag deltog i en viktstudie i höstas. Skulle bära en viktväst (den vägde några ki..”

  • Kristina » RÖR på dig och bli smal ?:  ”Där satte du huvudet på spiken. ”

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln