Bortbjuden- Tema Norrland

Det är trevligt att gå bort och äta god mat, dricka gott vin och umgås och samtidigt slippa disk och stök.

 

Igår var det norrlänskt tema på pappa och Birgittas mat. Nämligen Souvas, vilket är rökt viltkött (igår fick vi en blandning av ren, älg och hjort) som tillagades i en gryta tillsammans med vispgrädde, creme fraiche, skogschampinjoner, rött vin mm...

Detta goda kött kan man hitta b la i Söderhallarna i Stockholm, inget man får tag i på ICA direkt...

Till detta ett väldigt gott vin från Australien.

Serverades med rårörda lingon, en god sallad (och mandelpotatis).

 

Ca 1 1/2 timme efter måltiden mätte alla sitt blodsocker, mer eller mindre på frivillig basis...:-)

Jag som inte ätit potatis och efterrätt "vann" på 5,2. I övrigt var spannet 5,8-7,4 (undantag vår diabetiker typ 1 i familjen som hade något kring 20...).

Olika människors blodsocker påverkas på olika sätt även av samma kost, och man är olika känslig. 

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln