Bortbjuden- Tema Norrland

Det är trevligt att gå bort och äta god mat, dricka gott vin och umgås och samtidigt slippa disk och stök.

 

Igår var det norrlänskt tema på pappa och Birgittas mat. Nämligen Souvas, vilket är rökt viltkött (igår fick vi en blandning av ren, älg och hjort) som tillagades i en gryta tillsammans med vispgrädde, creme fraiche, skogschampinjoner, rött vin mm...

Detta goda kött kan man hitta b la i Söderhallarna i Stockholm, inget man får tag i på ICA direkt...

Till detta ett väldigt gott vin från Australien.

Serverades med rårörda lingon, en god sallad (och mandelpotatis).

 

Ca 1 1/2 timme efter måltiden mätte alla sitt blodsocker, mer eller mindre på frivillig basis...:-)

Jag som inte ätit potatis och efterrätt "vann" på 5,2. I övrigt var spannet 5,8-7,4 (undantag vår diabetiker typ 1 i familjen som hade något kring 20...).

Olika människors blodsocker påverkas på olika sätt även av samma kost, och man är olika känslig. 

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Statistik och fakta :  ”Jag har hittat din blogg och tycker om att läsa den, den är ett litet ljus i tun..”

  • Nisse Hult » Statistik och fakta :  ”Klockrent igen om den galenskap som pågår i landet ”

  • Catarina » Statistik och fakta :  ”Jag håller med dig helt och hållet. Denna galenskap måste få ett slut!”

  • Nisse Hult » Är du i riskgrupp?:  ”Hej! Klockrent Ordet riskgrupp är så himla felspecat redan från dag 1 men vad ka..”

  • Therese » Är du i riskgrupp?:  ”Klockrent! Så bra sammanfattat, tänk om det nådde ut i media istället för all sk..”

  • Katarina » Påsk -2021 Covid 19:  ”Ja, visst är det konstigt! Alla risker verkar vara ok utom risken att bli smitta..”

  • Eva » Påsk -2021 Covid 19:  ”Som vanligt väldigt bra skrivet! Glad påsk! Eva”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln