Helgfrukost då och nu

Det var så längesen nu så jag kommer knappt ihåg vad jag åt till frukost innan jag började med lågkolhydratkost...

 

Såg ut ungefär så här: 3 dl vanlijyogurt, två smörgåsar (oftast hårt bröd t ex wasa sport) med philadelphiaost och skinka, mjukost eller ibland ägg och kaviar. Till detta kaffe med mjölk.

Ingen "jättedålig" frukost med andra ord. Skulle nog få godkänt av både Livsmedelsverket och viktväktarna... Och jag kände mig nyttig (vaniljyogurten var helglyx, på vardagarna var det alltid naturellt).

Ofta blev jag lite småtrött efter frukosten och tre timmar senare var jag hungrig igen. Fyra timmar senare var jag väldigt hungrig, och om det gick mer tid än så blev jag på dåligt humör, trött och svag. Och då åt jag vad som helst som gav snabb energi. Fika, en hamburgare på stan, någon/några mackor...

 

Frukost nu.

Ägg, bacon, grönsaker, bär, ost, kaffe, grädde...

 

Inte ett fiber eller fullkorn så långt ögat når och ändå mår magen så bra.

 

Fibrers främsta roll är att bromsa upptaget av kolhydrater från tarmen, och om man äter väldigt lite kolhydrater behöver man inte massa fibrer. Äter man väldigt mycket kolhydrater behöver man mer fibrer...

 

Ha en härlig lördag!

 

Här planeras för:

  • Jobb
  • Promenad
  • Lite träning
  • Lite shopping...:-)
  • Födelsedagsmiddag (inte min egen...!)
Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.
Etiketter: frukost diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln