Undra sa flundra...

hur många ägg som går åt här hemma på en vecka?! Har försökt räkna men brukar tappa räkningen:-). Tycker i alla fall att jag handlar ägg hela hela tiden. Skulle behöva ha ett gäng höns faktiskt.

Som tur är så är ju ägg fantastiskt mat och ändå mer tur att jag gillar ägg. Inte alla som gör det, och svårt att rakt av ersätta detta i stort sett perfekta livsmedel.

 

Idag äggfri middag dock. Tycker verkligen att det är så gott med fisk och skagenröra, mums!

 

Sesampanerad flundra med Skagenröra

Recept 4 personer

 

1 paket fryst flundra

2 dl sesamfrö

1 ägg (haha, nä det var ingen äggfri middag!)

Salt/peppar

 

Vik flundrorna dubbelt, vänd i ett uppvispat ägg och därefter i sesamfrö. Stek i smör

 

Skagenröra

 

500 g räkor

1 dl majonnäs

1 dl creme fraiche

½ dl dill (fryst färsk)

1/2 rödlök

Lite citron

Salt/peppar

 

Blanda ihop majonnäs, creme fraiche, dill, finhackad rödlök och citron och smaka av. Skala räkorna och häll i. Hacka dem om du vill, jag gillar hela räkor.

Etiketter: fisk tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

  • Eva » I Malaysia !:  ”Grattis till uppgraderingen! Tror det har hänt mig en gång och vi förstod rätt s..”

  • Eva » Packar, äter och fixar:  ”Ha det underbart!”

  • Inger » Snaaaart semester! :  ”Önskar er en härlig semester ! Älskar er ❤️❤️❤️”

  • Matilda » JAG FLYTTAR TILLBAKA!:  ”Kul att du är tillbaka! :-) Befinner mig själv i Asien sen två veckor tillbaka, ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln