Hitta sin egen Kostväg

Min kostväg är inte din kostväg. Det vore enkelt om det var så, att jag kunde säja till alla "ät som jag så löser sig allt", men människokroppen och hjärnan är mer komplex än så...

 

Ofta söker vi kanske efter enkla och snabba lösningar istället för långvariga lösningar. Dricka 4 shakes om dagen, äta några chokladbars, äta enligt ett exakt måltidsschema som någon annan byggt upp, slaviskt följa någon annans recept från en kvällstidning, osv, osv.

Istället bör vi stanna upp lite och fundera på "Vad fungerar långsiktigt i MIN vardag".

Är det att laga 3 rätter så att hela familjen blir nöjd? Eller att leva på måltidsersättningar?

Om det tagit 10-15 år att dra på mig en övervikt, varför ska den bort på 4 månader bara för att man "plötsligt" bestämmer sig?

 

Vi lever här och nu, och nuet ska vara bra. Nuet ska inte vara en kamp.

 

Jag lär mig fortfarande hur jag mår av olika mat, vad som håller mig mätt länge och vad jag ska undvika. Jag är väldigt sockerkänslig och vet därför att pasta och vitt bröd är något som jag verkligen ska hålla mig borta ifrån.

En del är inte alls sockerkänsliga och kan då äta en smörgås eller lite pasta nu och då. Det finns ingen anledning att alla ska avstå allt alltid.

Det finns anledning för alla att äta naturligt fett, bra kött och fisk, och grönsaker. Och försöka begränsa intag av kolhydrater och E-ämnen. Men var och ens läge måste man hitta själv (eller ta hjälp att hitta) och många faktorer spelar in.

Diabetes, ålder, kön, övervikt, tidigare bantningshistorik, sjukdomar, mediciner, allmän hälsostatus osv, osv.

 

Att hitta en Kostväg som ska fungera 10-20-30-40 år tar inte en vecka. Men medans du försöker hitta den ska du äta gott och må bra:-)!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva Hazard » Låt det inte hända!:  ”Tyvärr är det redan försent . Vi kommer nu få uppleva ett samhälle i klass med h..”

  • Katerina » Statistik och fakta :  ”Så bra skrivet! Tack! Precis vad jag tycker om läget i landet och i världen - in..”

  • Eva » Statistik och fakta :  ”Jag har hittat din blogg och tycker om att läsa den, den är ett litet ljus i tun..”

  • Nisse Hult » Statistik och fakta :  ”Klockrent igen om den galenskap som pågår i landet ”

  • Catarina » Statistik och fakta :  ”Jag håller med dig helt och hållet. Denna galenskap måste få ett slut!”

  • Nisse Hult » Är du i riskgrupp?:  ”Hej! Klockrent Ordet riskgrupp är så himla felspecat redan från dag 1 men vad ka..”

  • Therese » Är du i riskgrupp?:  ”Klockrent! Så bra sammanfattat, tänk om det nådde ut i media istället för all sk..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln