Hitta sin egen Kostväg

Min kostväg är inte din kostväg. Det vore enkelt om det var så, att jag kunde säja till alla "ät som jag så löser sig allt", men människokroppen och hjärnan är mer komplex än så...

 

Ofta söker vi kanske efter enkla och snabba lösningar istället för långvariga lösningar. Dricka 4 shakes om dagen, äta några chokladbars, äta enligt ett exakt måltidsschema som någon annan byggt upp, slaviskt följa någon annans recept från en kvällstidning, osv, osv.

Istället bör vi stanna upp lite och fundera på "Vad fungerar långsiktigt i MIN vardag".

Är det att laga 3 rätter så att hela familjen blir nöjd? Eller att leva på måltidsersättningar?

Om det tagit 10-15 år att dra på mig en övervikt, varför ska den bort på 4 månader bara för att man "plötsligt" bestämmer sig?

 

Vi lever här och nu, och nuet ska vara bra. Nuet ska inte vara en kamp.

 

Jag lär mig fortfarande hur jag mår av olika mat, vad som håller mig mätt länge och vad jag ska undvika. Jag är väldigt sockerkänslig och vet därför att pasta och vitt bröd är något som jag verkligen ska hålla mig borta ifrån.

En del är inte alls sockerkänsliga och kan då äta en smörgås eller lite pasta nu och då. Det finns ingen anledning att alla ska avstå allt alltid.

Det finns anledning för alla att äta naturligt fett, bra kött och fisk, och grönsaker. Och försöka begränsa intag av kolhydrater och E-ämnen. Men var och ens läge måste man hitta själv (eller ta hjälp att hitta) och många faktorer spelar in.

Diabetes, ålder, kön, övervikt, tidigare bantningshistorik, sjukdomar, mediciner, allmän hälsostatus osv, osv.

 

Att hitta en Kostväg som ska fungera 10-20-30-40 år tar inte en vecka. Men medans du försöker hitta den ska du äta gott och må bra:-)!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

  • Berit Malmström » Livets lärdomar :  ”Jag förstår ditt tänk, började inte ta vaccin mot säsongsinfluensa förrän jag fy..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln