Indien på Södermalm

Indisk mat är gott. Även utan ris. Däremot kan jag erkänna att Naan-bröd (penslat med smör...) är något jag tycker är himmelskt gott att doppa i såsen men som sagt, vad är "ibland kan man unna sig.."?! Det vet jag lika lite om som att äta lagom av allt:-)... Därför inget Naan-bröd, men åååhh så gott ändå.

Inspirerades från senaste buffétidningen men har ändrat lite i receptet:

 

Kyckling Tikka Masala

Recept ca 5 personer

 

1 påse majskycklingfiléer

1 gul lök

50 g smör

2-3 vitlöksklyftor

1 msk salt

1 1/2 burk krossade tomater

2 msk hackad ingefära

5 msk Tikka masala curry paste

2 dl mandlar

1 1/2 dl vispgrädde

1/2 dl creme fraiche

1/2 dl matlagningsyoghurt (turkisk/grekisk yoghurt)

 

Gurksallad

1 gurka

1 dl matlagningsyoghurt

1 dl creme fraiche

2 tsk mynta (kan uteslutas)

Salt/peppar

 

Skär lök och vitlök i bitar. Bryn tillsammans med kycklingen som du skurit i lagom stora bitar. Salta. När kycklingen är klar, tillsätt krossade tomater, ingefära, currypasta och hel sötmandel. Låt koka 10 minuter. Plocka sedan upp (gärna med en hålslev) kycklingen och lägg åt sidan. Mixa såsen med stavmixer så den blir slät och fin. Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt grädde, creme fraiche och yoghurt. Koka upp och servera!

 

Gurkan hyvlas med potatisskalare och blandas med matlagningsyoghurt och creme fraiche. Krydda lite. 

 

Vinet till heter Lurton  och var ett tips från Systembolaget i Söderhallarna när jag sa att vi skulle äta Tikka Masala. Gott! Även om jag gillar rött vin bättre när det är kallt ute, brrrrrr...

Etiketter: kyckling

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln