Hälsoeffekter? Jag vill gå ner i vikt!

Så tänkte jag när jag började äta LCHF. Surfade runt på alla möjliga och omöjliga sidor i jakt på recept och hittade överallt massa prat om olika hälsoeffekter. Och massa kommentarer om att man skulle "vänta och se" och "inte ha bråttom att gå ner i vikt". Det kändes inte så intressant för mig. Jag var ju helt frisk, hade bara ett gäng kilon jag ville bli av med.
Jag var helt frisk, MEN...:
- åt Ipren 2-3 gånger i månaden p g a huvudvärk
- var allergisk (min kattallergi hade precis blivit värre och jag har ju två katter...)
- hade lite problem med magen. Inget jättejobbigt, men "som alla andra"
- hade torr hy, speciellt i pannan och på benen och helst i samband med kyla
- var ständigt sötsugen. Handlade inte sött hela tiden men kämpade en stor del av tiden mot att INTE göra det fast jag var sugen...
 
Är det här något som hade kunnat lösa sig med vilken "bantningsmetod" som helst? Nej! Det hade inte löst sig alls med någon annan metod, även om jag lyckats tappa vikt. För mina "hälsoproblem" (ja, som då inte var några problem utan helt normalt...) var inte viktrelaterade utan kostrelaterade!
Och när jag ändrade min kost och uteslöt mjöl till 100% och socker till 99,9% (äter ju mörk choklad och färdigköpta livsmedel som innehåller socker) så händer följande:
- Jag äter bara huvudvärkstabletter om jag druckit för mycket vin:-)...
- Min kattallergi känns inte längre och jag tål även att äta livsmedel som jag förut varit känslig mot (morötter och valnötter b la)
- Perfekt mage
- Har inte använt någon hudkräm på kroppen på ett år, förutom på sommaren i samband med sol
- Är aldrig sötsugen längre och känner en befrielse när jag är i mataffären och bara handlar mat och inget annat, trots att man får kryssa sig fram mellan hyllorna som dignar av godis och socker av olika slag!
 
De hälsoeffekter man kan få av att äta naturlig kost är hur många som helst. Man kan bli helt frisk och symtomfri från vissa sjukdomar och få avsevärd förbättring i andra. Här ska jag rabbla några av dem:
Artros, migrän, reumatisk värk, magkatarr, diabetes, allergier, fibromyalgi, högt blodtryck, psoriasis, depression, ADHD...
 
Så fokusera inte så mycket på vikt. Fokusera på din egen hälsa.
Att investera i den är den bästa investeringen man kan göra i livet!
 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

  • Cavewoman » Middag :  ”Ja nu ser jag att proteinet saknas, spännande håll oss gärna uppdaterade om de..”

  • Cavewoman » Middag :  ”ALP ser precis ut som Paleo, eller vad är det för skillnad? Åt Paleo ett tag, fö..”

  • Eva » Frukost ALP way:  ”Oj, det ser mycket ut, orkar du äta upp allt? Hur ser lunch och middag ut? Likna..”

  • Effie » Ny diet ? :  ”Hej! Jag har nästan tagit mig igenom åtta veckor på ALP. Resultat: -4 kg (av ö..”

  • Anna i Skåne » Ny diet ? :  ”Hej Varför fokus på viktnedgång? När jag ser dig på bilder ser jag en vacker kvi..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln