Hälsoeffekter? Jag vill gå ner i vikt!

Så tänkte jag när jag började äta LCHF. Surfade runt på alla möjliga och omöjliga sidor i jakt på recept och hittade överallt massa prat om olika hälsoeffekter. Och massa kommentarer om att man skulle "vänta och se" och "inte ha bråttom att gå ner i vikt". Det kändes inte så intressant för mig. Jag var ju helt frisk, hade bara ett gäng kilon jag ville bli av med.
Jag var helt frisk, MEN...:
- åt Ipren 2-3 gånger i månaden p g a huvudvärk
- var allergisk (min kattallergi hade precis blivit värre och jag har ju två katter...)
- hade lite problem med magen. Inget jättejobbigt, men "som alla andra"
- hade torr hy, speciellt i pannan och på benen och helst i samband med kyla
- var ständigt sötsugen. Handlade inte sött hela tiden men kämpade en stor del av tiden mot att INTE göra det fast jag var sugen...
 
Är det här något som hade kunnat lösa sig med vilken "bantningsmetod" som helst? Nej! Det hade inte löst sig alls med någon annan metod, även om jag lyckats tappa vikt. För mina "hälsoproblem" (ja, som då inte var några problem utan helt normalt...) var inte viktrelaterade utan kostrelaterade!
Och när jag ändrade min kost och uteslöt mjöl till 100% och socker till 99,9% (äter ju mörk choklad och färdigköpta livsmedel som innehåller socker) så händer följande:
- Jag äter bara huvudvärkstabletter om jag druckit för mycket vin:-)...
- Min kattallergi känns inte längre och jag tål även att äta livsmedel som jag förut varit känslig mot (morötter och valnötter b la)
- Perfekt mage
- Har inte använt någon hudkräm på kroppen på ett år, förutom på sommaren i samband med sol
- Är aldrig sötsugen längre och känner en befrielse när jag är i mataffären och bara handlar mat och inget annat, trots att man får kryssa sig fram mellan hyllorna som dignar av godis och socker av olika slag!
 
De hälsoeffekter man kan få av att äta naturlig kost är hur många som helst. Man kan bli helt frisk och symtomfri från vissa sjukdomar och få avsevärd förbättring i andra. Här ska jag rabbla några av dem:
Artros, migrän, reumatisk värk, magkatarr, diabetes, allergier, fibromyalgi, högt blodtryck, psoriasis, depression, ADHD...
 
Så fokusera inte så mycket på vikt. Fokusera på din egen hälsa.
Att investera i den är den bästa investeringen man kan göra i livet!
 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Katerina » Statistik och fakta :  ”Så bra skrivet! Tack! Precis vad jag tycker om läget i landet och i världen - in..”

  • Eva » Statistik och fakta :  ”Jag har hittat din blogg och tycker om att läsa den, den är ett litet ljus i tun..”

  • Nisse Hult » Statistik och fakta :  ”Klockrent igen om den galenskap som pågår i landet ”

  • Catarina » Statistik och fakta :  ”Jag håller med dig helt och hållet. Denna galenskap måste få ett slut!”

  • Nisse Hult » Är du i riskgrupp?:  ”Hej! Klockrent Ordet riskgrupp är så himla felspecat redan från dag 1 men vad ka..”

  • Therese » Är du i riskgrupp?:  ”Klockrent! Så bra sammanfattat, tänk om det nådde ut i media istället för all sk..”

  • Katarina » Påsk -2021 Covid 19:  ”Ja, visst är det konstigt! Alla risker verkar vara ok utom risken att bli smitta..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln