Värmande & fantastiskt god soppa

En soppa är aldrig fel, helst inte när det är kallt ute, brrrr!

 

Mättande blir soppan med vispgrädde i. Vill man ha något tillbehlr kan man göra lite ostchips, ta en bit brieost eller varför inte en god smörgås med lagrad ost på?

Mycket ostförslag här men jag är ju ost-älskare...

 

Tänkte på det när jag åt cambonzola i helgen. Att det kanske är sant det där med att "summan av lasterna är konstant"... Äter sååååå mycket mer ost än förut, när jag åt godis och chips och pasta... Fast det beror ju på om man väljer att räkna osten som en last förstås:-) Gott är det i alla fall!

 

Champinjonsoppa med gorgonzola:

4-5 port

 

ca 500 g färska champinjoner
1 gul lök
Smör
7 dl vatten
1 msk Lantbuljong

2 msk Kantarellfond

2 msk philadelpiaost

1 morot (inget måste)
½ dl torrt vitt vin (gott men inget måste)
4 dl vispgrädde
100 g gorgonzola
1 paket bacon

Salt/peppar

 

Fräs champinjoner och lök i smör tills all vätska kokat bort. Häll över i en kastrull. Rör i philadelphiaosten och blanda ihop. Tillsätt vatten, buljong och grädde. Skiva moroten och lägg i. Låt småkoka tills bitarna mjuknat. Ta kastrullen av plattan och mixa slätt med mixerstav.

Skär broccolin i små buketter och stek den och bacon (knaperstekt i bitar)i stekpanna. Ställ tillbaka soppan på plattan och lägg i osten. Låt soppan puttra lite så osten smälter, men koka inte. Smaka av med mer kryddor om du vill. Lite timjan är gott. Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon och lite broccoli. Servera.

Etiketter: soppa

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln