Bästa brödet utan mjöl!!

Okej, jag erkänner... Ibland kan jag sakna ett bröd. Ett färskt nybakt bröd. Men med tanke på allt annat gott jag "får" äta så känns det som om jag överlevt väldigt bra utan bröd och det har faktiskt inte varit jobbigt att avstå.

 

Ibland blir jag dock sugen på att experimentera lite och denna gång blev resultatet väldigt lyckat!

 

Så alla diabetiker, sockerkänsliga, hälsomedvetna brödgillare, här är ett bröd som verkligen rekommenderas att göra! Enkelt var det också. 

 

Och min frukost i morgon blir en smörgås med bregott och makrill i tomatsås, längtar redan!

Åt det förut ibland för jag gillar makrill men utan brödet har det inte känts lika lockande. 

 

Här är receptet, testa!

 

Linfröbröd med valnötter

1 limpa

 

2 dl hela linfrön

2 dl mandlar (mandelmjöl)
2 matskedar Fiber Husk
2 teskedar bakpulver

1 matsked brödkryddor

1-2 teskedar salt

2 dl hackade valnötter (kan uteslutas eller ersättas med t ex pumpafrön/solroskärnor)

 

1 burk Kesella 10%
6 ägg

 

Gör mjöl av mandeln genom att köra i mixer (eller använd färdigköpt mandelmjöl). Blanda ihop de torra ingredienserna.

 

Blanda sedan ihop kesellan och äggen och vänd ner och rör ihop med de torra ingredienserna. Häll smeten i en brödform klädd i bakplåtspapper och låt stå långt ner i ugnen på 175 grader ca 1 timme och 15 minuter. 

Etiketter: bröd

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln