Festlig och god middag

Det känns ju nästan alltid som om jag äter festligt och gott nu för tiden men det finns ju ändå grader på skalan såklart:-)

 

På helgen har man mer tid, lust och ork för matlagning och då vill jag gärna äta något extra gott med ett extra gott vin till.

 

Här är en god maträtt som kan ätas till både vardag och helg.

 

Riccottafyllda lammfärsbiffar med coleslaw

Recept 4 personer

 

Ca 500-600 g lammfärs

1 paket riccottaost

½ dl hackade valnötter (kan uteslutas)

3 msk färsk persilja

3 msk färsk basilika

1 ägg

2 msk grädde

1 pressad vitlöksklyfta

Salt/peppar

 

Blanda ihop allt, forma till biffar och stek.

 

Ät med en god och krämig coleslaw, med eller utan morot beroende på hur strikt du vill vara. Jag tycker det blir gott och färgglatt med en riven morot i...

Etiketter: köttfärs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Spring, spring... :  ”Gilla på den!!”

  • ingrid » Nu är jag väldigt arg...:  ”Skuld och skam hindrar alltför många att våga träda fram när de utsätts för grov..”

  • Jenny » Dessa jävla kanelbullar!:  ”Så bra skrivet!!! Jag brukar köra med den jämförelsen om alkoholen... när någon ..”

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

  • Eva » I Malaysia !:  ”Grattis till uppgraderingen! Tror det har hänt mig en gång och vi förstod rätt s..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln