Brödmiddag...

Hur blev vi så här "bröd-beroende" som vi är i Sverige?

 

Var det "Socialstyrelsens 6-8 skivor om dagen" som fick oss att vilja ha bröd till frukost, lunch och middag och som fika? Den kampanjen var förresten Brödinstitutet som låg bakom, och på märkligt sätt fick godkännande för, och att Brödinstitutet ville att vi skulle äta galet mycket bröd är inte så konstigt såklart...

 

Jag saknar sällan bröd. Det händer dock. Och då kan jag äta en skiva, av det godaste brödet som jag vet! 

 

Idag "bakade" jag eget bröd. Tar ca en kvart totalt att göra det här LCHF-vänliga brödet och ibland är det helt lagom som middag. Och jag gjorde några extra till frukost också.

 

LCHF för mig är annars mat. Inte olika "Low carb-bröd" eller att man ska ersätta kolhydratrika livsmedel med halvskumma livsmedel med färre kolhydrater...

 

Det här brödet är gott varmt med mycket smör och en lagrad ost...

Nybakat!
Etiketter: bröd

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln