Enkel kycklinggratäng

På landet på vintern utan rinnande vatten blir det extra enkel matlagning. Igår gjorde jag en kycklinggratäng.

 

Stekte bitar av kyckling, champinjoner och paprika i lite smör. Därefter tillsatte jag vispgrädde, 2 msk pesto och kryddade med färsk basilika, salt & peppar. Och gjorde en såsen krämig med philadelpiaost. Därefter hällde jag i en form och gratinerademed ca 1 1/2 dl riven mozzarellaost i ugn på 200 grader i ca 10 minuter.

 

Hade passat bra med t ex blomkålsris till, men det här är den enklaste vägen:-)

Etiketter: kyckling

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anders » Mer Nitritfritt!:  ”Tulip har bacon gjort på sidfläsk och salt https://www.tulip.se/produkter/bacon/..”

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln