Enkel kycklinggratäng

På landet på vintern utan rinnande vatten blir det extra enkel matlagning. Igår gjorde jag en kycklinggratäng.

 

Stekte bitar av kyckling, champinjoner och paprika i lite smör. Därefter tillsatte jag vispgrädde, 2 msk pesto och kryddade med färsk basilika, salt & peppar. Och gjorde en såsen krämig med philadelpiaost. Därefter hällde jag i en form och gratinerademed ca 1 1/2 dl riven mozzarellaost i ugn på 200 grader i ca 10 minuter.

 

Hade passat bra med t ex blomkålsris till, men det här är den enklaste vägen:-)

Etiketter: kyckling

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln