Att handla utan ångest

Det är många hyllor man bara passerar när man vill äta naturlig kost... Hyllor där man kanske är van att stanna och plocka saker men som man nu bara går förbi i jakten på grönsaker, bra kött och goda mejerivaror.

 

Man går förbi hyllorna med mjöl och socker, alla godishyllor, alla färdigrätter i kyl och frysdisken...

Färdigrätter av alla de slag tror jag själv är en riktig viktökare/hälsoförstörare i snygg förpackning! Läs gärna innehållsförteckningarna, de är långa och vanligen fyllda av socker och tillsatser.

Det finns faktiskt LCHF-färdigmat, bara att jag aldrig sett till den på riktigt, har ni?

 

Det man upptäcker när man försöker handla bra råvaror är att det är socker i ungefär allt. I olika former och med olika namn, men det är socker. Det kan lätt skapa ångest av typen "Men vad ska jag äta???!?!??". 

Här tycker jag att man ibland får välja det minst dåliga. Visst är det enkelt att göra majonnäs och bättre än att köpa färdig men ryms det i min vardag?

Det är nitrit i bacon men bacon är gott och kanske vill jag äta det ändå? Glassen är ofta fylld av e-ämnen och socker men kanske har jag ingen glassmaskin hemma och vill ändå äta glass ibland?

 

Man måste hitta en livsstil som fungerar i vardagen. Inte en livssil som skapar ångest över att man inte gör egen majonnäs, bearnaisesås och glass var och varannan dag.

När man tar bort socker (till 99%) och mjöl ur sin kost har man gjort kroppen en fantastisk tjänst som förhoppningsvis ger den bättre förutsättningar att hantera ett och annat e-ämne än vad man gav kroppen innan, när man kanske åt både pizza och färgglatt lösgodis och färdigmat... 

 

När man ska handla ett livsmedel, t ex majonnäs, jämför gärna mot olika sorter och ta den som har kortast innehållsförteckning och som är godast:-)... Då har du gjort ett bra val!

Och även om tomatpuré innehåller socker så är det något du har någon/några matskedar av i ett "större sammanhang" och därför kanske man inte måste jaga socker/kolhydrater i just DET livsmedlet (de flesta behöver i alla fall inte det...).

 

Mat ska vara avkopplande och gott. Att göra olika saker själv kan vara roligt och oftast godare än färdigköpt, så gör det om du har tid och lust! Har du inte tid och lust, hitta färdiga alternativ som fungerar bra i DIN vardag!

Etiketter: diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

  • Berit Malmström » Livets lärdomar :  ”Jag förstår ditt tänk, började inte ta vaccin mot säsongsinfluensa förrän jag fy..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln