Gott, lättlagat, festligt

Det som är enkelt är ofta gott.

Och att kombinera ihop sina favoriter i t ex ett kryddsmör blir inte heller fel.

 

Smöret inspirerades jag av från Birgitta Höglunds fina och kreativa blogg.

Smör blandat med olika kryddor, pesto eller annat gott är verkligen ett suveränt tillbehör till både kött och fisk.

OCH även till äggröran... Fick lite Västerbottensmör kvar från igår och det blev fin-fint till dagens frukost...

 

Lövbiff med västerbottensmör och vindoftande champinjonsås

Recept 4 personer

 

600 g lövbiff

 

125 g smör, rumstempererat

1 1/2 dl riven västerbottenost

3 msk gräslök eller persilja

Havssalt/peppar

 

12-15 champinjoner

2 dl vispgrädde

1/2 dl rödvin

1-2 msk philadelpiaost

2 msk soja

Salt/peppar

 

Blanda smöret med osten och kryddorna.

Skiva svamp, stek lite mjuk och häll i vin, soja, grädde och kryddor. Låt puttra ca 10 minuter och smaka av med kryddor.

 

Stek lövbiffen snabbt på ganska hög värme.

 

Och brysselkål till. Många gillar inte brysselkål, jag älskar det! Gillar man det inte, välj någon annan grönsak eller kanske en sallad.

Etiketter: nötkött

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln