God helgrätt

Jag gillar enkel och god mat och ogillar mycket disk.

Det här tog lite tid och blev också en del disk, men det var väldigt väldigt gott. Rekommenderas!

 

Lamm eller nötfärsfylld aubergine

Recept 2 personer

 

2 stora auberginer

250 g lammfärs

1 lök

1 burk krossade tomater

2 pressade vitlöksklyftor

 

Sås (bechamelsås)

1 dl creme fraiche

1 dl vispgrädde

2 dl riven ost

Lite salt och ev muskotkrydda

 

1 dl riven ost

 

Halvera auberginerna och koka dem mjuka, tog ca 8 minuter. Ta up och låt svalna.

 

Bryn lammfärs, vitlök och lök. Krydda med salt och peppar. Tillsätt krossade tomater (en god sort...) och låt puttra ca 10 minuter.

 

Låt creme fraiche, grädde och ost smälta ihop i en kastrull på svag värme så att det blir en krämig sås.

Gröp ur auberginen (kärnorna) och fyll med färsen och lägg auberginerna i en ugnsfast form. Häll över bechamelsåsen och strö lite extra ost på. Gratinera i ugn ca 20-25 minuter på 200 grader.

 

Ett glas rött till det här=jättegott!

Etiketter: köttfärs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln