Tillsätt fett!

När man äter fettsnåla proteiner, som t ex vit fisk eller kyckling är det extra viktigt att inte snåla på fettet om man vill bli mätt, hålla sig mätt och ha en bra sammansättning på måltiden.

 

Äter man lax eller fetare kött så innehåller ju det fett i sig så där behöver man inte tillsätta lika mycket.

 

Igår lagade jag torsk med äggsmör, himmelskt gott! Och snåla inte på smöret som sagt:-)...

 

Torsk med äggsmör

Recept 4 personer

 

2 paket torsk

1 msk buljong och ev lite salt

 

100-150 g smör

4 ägg

1 dl gräslök

Salt/peppar

 

Koka fisken i buljongen ca 7-9 minuter.

Hacka ägg och blanda med rumsvarmt smör och hackad gräslök (finns bra fryst gräslök om man inte har färsk).

Etiketter: fisk

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Katerina » Statistik och fakta :  ”Så bra skrivet! Tack! Precis vad jag tycker om läget i landet och i världen - in..”

  • Eva » Statistik och fakta :  ”Jag har hittat din blogg och tycker om att läsa den, den är ett litet ljus i tun..”

  • Nisse Hult » Statistik och fakta :  ”Klockrent igen om den galenskap som pågår i landet ”

  • Catarina » Statistik och fakta :  ”Jag håller med dig helt och hållet. Denna galenskap måste få ett slut!”

  • Nisse Hult » Är du i riskgrupp?:  ”Hej! Klockrent Ordet riskgrupp är så himla felspecat redan från dag 1 men vad ka..”

  • Therese » Är du i riskgrupp?:  ”Klockrent! Så bra sammanfattat, tänk om det nådde ut i media istället för all sk..”

  • Katarina » Påsk -2021 Covid 19:  ”Ja, visst är det konstigt! Alla risker verkar vara ok utom risken att bli smitta..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln