Tillsätt fett!

När man äter fettsnåla proteiner, som t ex vit fisk eller kyckling är det extra viktigt att inte snåla på fettet om man vill bli mätt, hålla sig mätt och ha en bra sammansättning på måltiden.

 

Äter man lax eller fetare kött så innehåller ju det fett i sig så där behöver man inte tillsätta lika mycket.

 

Igår lagade jag torsk med äggsmör, himmelskt gott! Och snåla inte på smöret som sagt:-)...

 

Torsk med äggsmör

Recept 4 personer

 

2 paket torsk

1 msk buljong och ev lite salt

 

100-150 g smör

4 ägg

1 dl gräslök

Salt/peppar

 

Koka fisken i buljongen ca 7-9 minuter.

Hacka ägg och blanda med rumsvarmt smör och hackad gräslök (finns bra fryst gräslök om man inte har färsk).

Etiketter: fisk

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln