Tillsätt fett!

När man äter fettsnåla proteiner, som t ex vit fisk eller kyckling är det extra viktigt att inte snåla på fettet om man vill bli mätt, hålla sig mätt och ha en bra sammansättning på måltiden.

 

Äter man lax eller fetare kött så innehåller ju det fett i sig så där behöver man inte tillsätta lika mycket.

 

Igår lagade jag torsk med äggsmör, himmelskt gott! Och snåla inte på smöret som sagt:-)...

 

Torsk med äggsmör

Recept 4 personer

 

2 paket torsk

1 msk buljong och ev lite salt

 

100-150 g smör

4 ägg

1 dl gräslök

Salt/peppar

 

Koka fisken i buljongen ca 7-9 minuter.

Hacka ägg och blanda med rumsvarmt smör och hackad gräslök (finns bra fryst gräslök om man inte har färsk).

Etiketter: fisk

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln