Tillsätt fett!

När man äter fettsnåla proteiner, som t ex vit fisk eller kyckling är det extra viktigt att inte snåla på fettet om man vill bli mätt, hålla sig mätt och ha en bra sammansättning på måltiden.

 

Äter man lax eller fetare kött så innehåller ju det fett i sig så där behöver man inte tillsätta lika mycket.

 

Igår lagade jag torsk med äggsmör, himmelskt gott! Och snåla inte på smöret som sagt:-)...

 

Torsk med äggsmör

Recept 4 personer

 

2 paket torsk

1 msk buljong och ev lite salt

 

100-150 g smör

4 ägg

1 dl gräslök

Salt/peppar

 

Koka fisken i buljongen ca 7-9 minuter.

Hacka ägg och blanda med rumsvarmt smör och hackad gräslök (finns bra fryst gräslök om man inte har färsk).

Etiketter: fisk

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Enorma kontraster!:  ”Fint och hoppfullt reflekterat och skrivet. ”

  • Helena » Ett ögonblick...:  ”Glömde..promenerar numera på annat håll! Inget vatten i närheten,men fin skog! H..”

  • Helena » Ett ögonblick...:  ”Promenaden runt sjön är så skön,den får mig att längta tillbaka dit..Gymmet har ..”

  • Helena » Lunch och Karma:  ”Förvånar mig inte att du skriver hur han betett sig tidigare i sitt liv. Jag har..”

  • Pia » Frukostreflektioner :  ”Tack för dina inlägg om Paolo. Tack vare dig så fick jag äntligen rätt i vad jag..”

  • Ingrid » Frukostreflektioner :  ”Bra skrivet! Instämmer!”

  • Eva » Frukostreflektioner :  ”Du sammanfattar/analyserar så bra!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln