Vardagslyxigt

Ät på de fina tallrikarna och ät god mat. Om det är något du inte tycker om, ät det inte även fast det är LCHF.

Vet inte hur många människor som ätit enligt GI som jag sett "tvinga" i sig bönor i tid och otid, även fast det inte ens gillar bönor.

Ska man hålla fast vid en livsstil kan det inte vara på det sättet! Då måste man få äta det man tycker om.

 

Men ibland kan det också vara värt att pröva sånt man inte tror att man tycker om, för plötsligt en dag, när något är tillagat på rätt sätt kan det plötsligt visa sig att man gillar det...

 

Här en enkel och god fläskfilégryta som kan ätas vardag som helg. Kanske med blomkålsris och ett glas rött vin till, eller utan blomkålsris med ett glas citronvatten... 

Fläskfilégryta med ädelost och timjan 

Recept 4 personer

 

700 g fläskfile

1 gräddädelost

3 dl vispgrädde

2 msk philadelphiaost

6 champinjoner (gärna skogschampinjoner)

1 paprika

2 msk timjan

Salt/peppar

 

Bryn den skivade fläskfilen på hög värme så den får färg. Häll i svamp som du delat i bitar och paprikabitar. Smula över osten och rör ihop. Tillsätt grädde, rör ner philadelphiaosten och låt puttra ca 10 minuter. Krydda med timjan och smaka av med salt och peppar.

Etiketter: fläskkött

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln