Glöm spaghettin!

Gräddkokt vitkål slår pasta alla gånger!

Och dessutom så är det både grönsaker och "tillbehör" i ett. Sen innehåller kål massor av vitaminer och mätt blir man också.

 

Vitkålen strimlas och steks i smör och kokas med grädde i ca 15 minuter.

Här är recept på enkel och god köttfärssås.

 

Köttfärssås, recept 4 personer

400-500 gram köttfärs
En gul lök
1-2 vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
1/2-1 dl rödvin
2 msk kalvfond
1 burk krossade tomater (använder bara Mutti!)
1 1/2 dl creme fraiche

Salt, vit/svartpeppar, cayennepeppar, timjan, basilika och ev grillsalt.

Bryn lök och vitlök (pressad eller hackad) på svag värme tills de blir mjuka men inte får färg.
I med köttfärs och bryn den färdigt tillsammans med tomatpuré, rödvin och kalvfond.
Häll sedan på krossade tomaterna och krydda.
Låt koka ihop minst 15 minuter, gärna 20-30 minuter.
Smaka av! Krydda mer om det behövs.
Blanda i creme fraichen och servera.

Ibland tillsätter jag lite rivna morötter eller soltorkade tomater i köttfärssåsen, det tycker jag blir gott.
Rödvinet kan uteslutas men jag tycker det ger en väldigt mustig och god smak.

 

Servera med färskriven parmesanost!

Etiketter: grönsaker köttfärs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln