En vinnande bufférätt!

Här är ett riktigt bra och gott tips som passar perfekt till 30-årfesten, studentmottagningen eller släktmiddagen... Alla har uppskattat den, enkel att göra och bra att man kan förbereda.

 

Fick receptet av Jeanette, och det har vandrat vidare till många och nu är det dags att ni som inte testat får ta del av det:-)

 

Kall marinerad fläskfile

Vid Buffé

10 - 12 personer 125 grader
1 - 1,5 kg fläskfile

Marinad:
1 1/2 dl soja

1/2 dl äppelcidervinäger
2 msk honung, gärna flytande
4 pressade vitlöksklyftor
2 tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk torkad, smulad timjan

Sätt ugnen på 125 grader. Dela fläskfilen i 2 delar, bryn så att de får färg i en stekpanna.
Stek sedan fileérna i ugnen i ca 35 min.
Rör under tiden ihop marinaden. Lägg sedan de stekta och varma fileérna i en tät påse och häll över marinaden.

Låt fileérna ligga i marinaden i 2-3 dygn, vänd påsen då o då.


Etiketter: fläskkött

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

  • Cavewoman » Middag :  ”Ja nu ser jag att proteinet saknas, spännande håll oss gärna uppdaterade om de..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln