En vinnande bufférätt!

Här är ett riktigt bra och gott tips som passar perfekt till 30-årfesten, studentmottagningen eller släktmiddagen... Alla har uppskattat den, enkel att göra och bra att man kan förbereda.

 

Fick receptet av Jeanette, och det har vandrat vidare till många och nu är det dags att ni som inte testat får ta del av det:-)

 

Kall marinerad fläskfile

Vid Buffé

10 - 12 personer 125 grader
1 - 1,5 kg fläskfile

Marinad:
1 1/2 dl soja

1/2 dl äppelcidervinäger
2 msk honung, gärna flytande
4 pressade vitlöksklyftor
2 tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk torkad, smulad timjan

Sätt ugnen på 125 grader. Dela fläskfilen i 2 delar, bryn så att de får färg i en stekpanna.
Stek sedan fileérna i ugnen i ca 35 min.
Rör under tiden ihop marinaden. Lägg sedan de stekta och varma fileérna i en tät påse och häll över marinaden.

Låt fileérna ligga i marinaden i 2-3 dygn, vänd påsen då o då.


Etiketter: fläskkött

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Irre » Håll ut för din rätt! :  ”Hej! Du har skrivit jättebra! . Nästa är väl att han ska ha rätt på om ledamöter..”

  • Gunilla » Övertygelse!:  ”Jag som har jobbat på covidavdelning, har inte vaccinerat mej. Tycker att detta..”

  • Lena » Håll ut för din rätt! :  ”Jättebra skrivet, på en alldeles lämplig nivå och med utmärkta argument. Tack fö..”

  • Eva Hazard » Håll ut för din rätt! :  ”Bra! Helt hemskt galet överallt nuförtiden ”

  • Catarina » Håll ut för din rätt! :  ”Så bra skrivet! Håller helt med dig. Detta håller på att gå helt överstyr.”

  • anna-lena valler » Håll ut för din rätt! :  ”Heja dig”

  • Lena » Övertygelse!:  ”Jag har inte vaccinerat mig eftersom jag misstänker att det är stor risk för mig..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln