En vinnande bufférätt!

Här är ett riktigt bra och gott tips som passar perfekt till 30-årfesten, studentmottagningen eller släktmiddagen... Alla har uppskattat den, enkel att göra och bra att man kan förbereda.

 

Fick receptet av Jeanette, och det har vandrat vidare till många och nu är det dags att ni som inte testat får ta del av det:-)

 

Kall marinerad fläskfile

Vid Buffé

10 - 12 personer 125 grader
1 - 1,5 kg fläskfile

Marinad:
1 1/2 dl soja

1/2 dl äppelcidervinäger
2 msk honung, gärna flytande
4 pressade vitlöksklyftor
2 tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk torkad, smulad timjan

Sätt ugnen på 125 grader. Dela fläskfilen i 2 delar, bryn så att de får färg i en stekpanna.
Stek sedan fileérna i ugnen i ca 35 min.
Rör under tiden ihop marinaden. Lägg sedan de stekta och varma fileérna i en tät påse och häll över marinaden.

Låt fileérna ligga i marinaden i 2-3 dygn, vänd påsen då o då.


Etiketter: fläskkött

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Olika mandelmjölk :  ”Viol alltså :)”

  • Ingrid » Enorma kontraster!:  ”Fint och hoppfullt reflekterat och skrivet. ”

  • Helena » Ett ögonblick...:  ”Glömde..promenerar numera på annat håll! Inget vatten i närheten,men fin skog! H..”

  • Helena » Ett ögonblick...:  ”Promenaden runt sjön är så skön,den får mig att längta tillbaka dit..Gymmet har ..”

  • Helena » Lunch och Karma:  ”Förvånar mig inte att du skriver hur han betett sig tidigare i sitt liv. Jag har..”

  • Pia » Frukostreflektioner :  ”Tack för dina inlägg om Paolo. Tack vare dig så fick jag äntligen rätt i vad jag..”

  • Ingrid » Frukostreflektioner :  ”Bra skrivet! Instämmer!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln