En vinnande bufférätt!

Här är ett riktigt bra och gott tips som passar perfekt till 30-årfesten, studentmottagningen eller släktmiddagen... Alla har uppskattat den, enkel att göra och bra att man kan förbereda.

 

Fick receptet av Jeanette, och det har vandrat vidare till många och nu är det dags att ni som inte testat får ta del av det:-)

 

Kall marinerad fläskfile

Vid Buffé

10 - 12 personer 125 grader
1 - 1,5 kg fläskfile

Marinad:
1 1/2 dl soja

1/2 dl äppelcidervinäger
2 msk honung, gärna flytande
4 pressade vitlöksklyftor
2 tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk torkad, smulad timjan

Sätt ugnen på 125 grader. Dela fläskfilen i 2 delar, bryn så att de får färg i en stekpanna.
Stek sedan fileérna i ugnen i ca 35 min.
Rör under tiden ihop marinaden. Lägg sedan de stekta och varma fileérna i en tät påse och häll över marinaden.

Låt fileérna ligga i marinaden i 2-3 dygn, vänd påsen då o då.


Etiketter: fläskkött

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • ingrid » Nu är jag väldigt arg...:  ”Skuld och skam hindrar alltför många att våga träda fram när de utsätts för grov..”

  • Jenny » Dessa jävla kanelbullar!:  ”Så bra skrivet!!! Jag brukar köra med den jämförelsen om alkoholen... när någon ..”

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

  • Eva » I Malaysia !:  ”Grattis till uppgraderingen! Tror det har hänt mig en gång och vi förstod rätt s..”

  • Eva » Packar, äter och fixar:  ”Ha det underbart!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln