En vinnande bufférätt!

Här är ett riktigt bra och gott tips som passar perfekt till 30-årfesten, studentmottagningen eller släktmiddagen... Alla har uppskattat den, enkel att göra och bra att man kan förbereda.

 

Fick receptet av Jeanette, och det har vandrat vidare till många och nu är det dags att ni som inte testat får ta del av det:-)

 

Kall marinerad fläskfile

Vid Buffé

10 - 12 personer 125 grader
1 - 1,5 kg fläskfile

Marinad:
1 1/2 dl soja

1/2 dl äppelcidervinäger
2 msk honung, gärna flytande
4 pressade vitlöksklyftor
2 tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk torkad, smulad timjan

Sätt ugnen på 125 grader. Dela fläskfilen i 2 delar, bryn så att de får färg i en stekpanna.
Stek sedan fileérna i ugnen i ca 35 min.
Rör under tiden ihop marinaden. Lägg sedan de stekta och varma fileérna i en tät påse och häll över marinaden.

Låt fileérna ligga i marinaden i 2-3 dygn, vänd påsen då o då.


Etiketter: fläskkött

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln