Gott tillbehör

En av favoriterna att ha som tillbehör när man inte äter potatis, pasta, ris längre är faktiskt gräddkokt vitkål. Den fungerar bra till en vanlig köttfärssås, till fisk, till en köttbit eller till kyckling. Man kan också smaksätta den på olika sätt, här har jag smaksatt med curry och lite cayennepeppar för att få lite sting i den.

Jättegott till stekt kyckling, kyckling i ugn, eller en färdiggrillad kyckling!

 

Gräddstuvad vitkål

Recept 4 personer

 

1/2 stor vitkål

2 dl vispgrädde

2 msk smör

1 1/2 msk curry

1 msk Renée Voltaire lantbuljong

1 krm vitpeppar

1 krm cayennepeppar

 

Strimla vitkålen fint med kniv eller osthyvel. Fräs den i smöret på låg värme tillsammans med buljongen. Tillsätt grädde och övriga kryddor och låt det puttra tills det blir krämigt, ca 15 minuter. Fyll på med mer grädde om det behövs.

Etiketter: grönsaker tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln