Gott tillbehör

En av favoriterna att ha som tillbehör när man inte äter potatis, pasta, ris längre är faktiskt gräddkokt vitkål. Den fungerar bra till en vanlig köttfärssås, till fisk, till en köttbit eller till kyckling. Man kan också smaksätta den på olika sätt, här har jag smaksatt med curry och lite cayennepeppar för att få lite sting i den.

Jättegott till stekt kyckling, kyckling i ugn, eller en färdiggrillad kyckling!

 

Gräddstuvad vitkål

Recept 4 personer

 

1/2 stor vitkål

2 dl vispgrädde

2 msk smör

1 1/2 msk curry

1 msk Renée Voltaire lantbuljong

1 krm vitpeppar

1 krm cayennepeppar

 

Strimla vitkålen fint med kniv eller osthyvel. Fräs den i smöret på låg värme tillsammans med buljongen. Tillsätt grädde och övriga kryddor och låt det puttra tills det blir krämigt, ca 15 minuter. Fyll på med mer grädde om det behövs.

Etiketter: grönsaker tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln