Gott tillbehör

En av favoriterna att ha som tillbehör när man inte äter potatis, pasta, ris längre är faktiskt gräddkokt vitkål. Den fungerar bra till en vanlig köttfärssås, till fisk, till en köttbit eller till kyckling. Man kan också smaksätta den på olika sätt, här har jag smaksatt med curry och lite cayennepeppar för att få lite sting i den.

Jättegott till stekt kyckling, kyckling i ugn, eller en färdiggrillad kyckling!

 

Gräddstuvad vitkål

Recept 4 personer

 

1/2 stor vitkål

2 dl vispgrädde

2 msk smör

1 1/2 msk curry

1 msk Renée Voltaire lantbuljong

1 krm vitpeppar

1 krm cayennepeppar

 

Strimla vitkålen fint med kniv eller osthyvel. Fräs den i smöret på låg värme tillsammans med buljongen. Tillsätt grädde och övriga kryddor och låt det puttra tills det blir krämigt, ca 15 minuter. Fyll på med mer grädde om det behövs.

Etiketter: grönsaker tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Effie » RÖR på dig och bli smal ?:  ”Jag deltog i en viktstudie i höstas. Skulle bära en viktväst (den vägde några ki..”

  • Kristina » RÖR på dig och bli smal ?:  ”Där satte du huvudet på spiken. ”

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln